Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φώφη Γεννηματά: Στις εκλογές θα κριθεί το μέλλον της στο κόμμα!

"Στάση αναμονής"!

3 Ιουνίου 2019 16:17
Φώφη Γεννηματά: Στις εκλογές θα κριθεί το μέλλον της στο κόμμα!

Στις εκλογές θα κριθεί το μέλλον της Φώφης Γεννηματά στο κόμμα το βράδυ στις 7 Ιουλίου!Στάση αναμονής από τα κορυφαία στελέχη ενόψει της κάλπης που δίνουν «ραντεβού» το βράδυ της 7ης Ιουλίου!

«Αν αυξηθούν τα ποσοστά η Φώφη Γεννηματά θα είναι κυρίαρχη, αν πέσουν θα αμφισβητηθεί» επισημαίνουν κορυφαία στελέχη μετά την υψηλού ρίσκου επιλογή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να συγκρουστεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα δύο στρατόπεδα στο Κίνημα Αλλαγής, Γεννηματικοί και Βενιζελικοί, αλλά και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι το μέλλον τους θα κριθεί την εκλογική βραδιά της 7ης Ιουλίου.

Αν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής αυξηθούν και η Φώφη Γεννηματά μειώσει την απόσταση που την χωρίζει από τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα έχει διασφαλίσει τη θέση της.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα της ζητηθούν εξηγήσεις, που ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να φθάσουν μέχρι και την αμφισβήτηση.

Ήδη έχουν πάρει αποστάσεις βασικοί πρωταγωνιστές όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος και Γιάννης Μανιάτης, με τους τελευταίους να διευκρινίζουν πως θα δώσουν τη μάχη των εκλογών.

Συστράτευση την ώρα των εκλογών προτάσσουν και ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κώστα Σκανδαλίδη.
Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ως δικαίωση το αποτέλεσμα στην Δυτική Ελλάδα, όπου ο υποψήφιος της ΝΔ είχε την στήριξη του αντάρτη από το Κίνημα Αλλαγής, του Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος είναι προσκείμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κόντρα Κατσιφάρα- Σπηλιόπουλου ξεκίνησε όταν ο πρώτος δέχθηκε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζουν πηγές κοντά στον αντάρτη υποψήφιο.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι αναμένουν και τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, που είχαν οριστεί από την περασμένη εβδομάδα. Την Τρίτη θα συνεδριάσουν η κοινοβουλευτική ομάδα και το πολιτικό συμβούλιο και την Τετάρτη η κεντρική επιτροπή.

Σε αυτές η Φώφη Γεννηματά θα ανακοινώσει και τις επόμενες κινήσεις της, όπως τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος για την προεκλογική περίοδο και τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα εκτεθούν πρόσωπα από το περιβάλλον της, όπως ο Παύλος Χρηστίδης.

Κι άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ!

Την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Λιντζέρης καταγγέλλοντας την κ. Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.»

Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Λιντζέρης, επισημαίνει πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη» επιδιώκει «τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ» με μοναδικό της μέλημα να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη δήλωση του κ. Λιντζέρη:

«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα.

Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.

Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.

Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share