Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Εκλογές 2019: Πότε αναλαμβάνουν οι νέοι Δήμαρχοι / Περιφερειάρχες;

Πότε ξεκινούν τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια;

3 Ιουνίου 2019 14:29
Εκλογές 2019: Πότε αναλαμβάνουν οι νέοι Δήμαρχοι / Περιφερειάρχες;
Follow us on Google News

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τα αποτελέσματα των φετινών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, τα νέα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια -άρα και οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι θα αναλάβουν, επισήμως, καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραδώσουν στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων δημοτικών συμβουλίων μετά τις εκλογές, την 1η Σεπτεμβρίου, θα προεδρεύσει ο σύμβουλος που τη συγκάλεσε, ενώ το σώμα θα εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του.

undefined

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πανομοιότυπη είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και στις Περιφέρειες. Και σε αυτή την περίπτωση, την 1η Σεπτεμβρίου, θα εκλεγούν οι νέοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς της εκάστοτε περιφερειακής Αρχής.

Στη συνέχεια θα γίνει μυστική ψηφοφορία για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής κάθε Περιφέρειας.

Εκλογές 2019: Νίκη για Πατούλη και Μπακογιάννη στην Αττική!

Νίκη για Πατούλη και Μπακογιάννη στην Αττική για τις εκλογές 2019!

Μεγάλες νίκες για τον Γιώργο Πατούλη και τον Κώστα Μπακογιάννη σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίνων αντίστοιχα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος της Singul;ar Logic.

Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε από την Θεσσαλονίκη με τον κ. Ζέρβα να κερδίζει κατά κράτος τον κ. Ταχιάο ενώ στον Πειραιά ο κ. Μώραλης φαίνεται ότι επανεκλέγεται με ποσοστό άνω του 55%

Γιώργος Πατούλης Κώστας Μπακογιάννης

Συνολικά κάλπες στήθηκαν σε επτά Περιφέρειες και 217 Δήμους της χώρας, με την αποχή να είναι αρκετά μεγάλη, κάτι που δημιούργησε προβληματισμό στα επιτελεία των υποψηφίων

Ενημερωθείτε για την πορεία της ψηφοφορίας και δείτε τα αποτελέσματα των exit polls αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share