Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Πόλεμος" στο ΚΙΝΑΛ! Ποιοί φεύγουν;

Η αποχώρηση Βενιζέλου έφερε ανακατατάξεις!

1 Ιουνίου 2019 19:39

Αναβρασμός επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ από την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου σήμερα, και την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ορίσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε αναταραχή με μέλη της να επικοινωνούν τόσο με την Φώφη Γεννηματά, όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να μάθουν περισσότερο για την υπόθεση. Παράλληλα, μια σειρά στελεχών του ΚΙΝΑΛ, που βρίσκονται στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου φέρεται να δήλωσαν πως δεν θα είναι υποψήφιοι με το κόμμα στις προσεχείς πρόωρες εθνικές εκλογές, διαμαρτυρόμενοι για την έξοδο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το κόμμα.

Πέρα από την κοινοβουλευτική ομάδα, σε εγρήγορση βρίσκεται και η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής με στελέχη να ζητούν την άμεση σύγκλιση του κομματικού οργάνου ώστε να εκτιμηθεί η νέα κατάσταση και να ληφθούν, αν χρειαστεί, οι ανάλογες αποφάσεις.

O Μάνος Επιτροπάκης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, ανακοινώνοντας και τη δική του αποχώρηση από το κόμμα. «Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!"

Πηγή: Lifo

Άμεση ήταν η απάντηση του Βενιζέλου στην απόφαση της Φώφης Γεννηματά!

Άμεση ήταν η απάντηση του Ελευθέριου Βενιζέλου στην απόφαση της Φώφης Γεννηματά! Η Φώφη ανακοίνωσε Καμίνη στο Επικρατείας και ο Βενιζέλος φεύγει!

Η αντίδραση Βενιζέλου ήταν άμεση:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε από καιρό ανακοινώσει πως δε θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι πριν από λίγη ώρα οι περισσότεροι στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς πίστευαν πως αυτός θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε η παράταξη να πάει ενωμένη στις εκλογές.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share