Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για τη Δικαιοσύνη!

Συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη!

31 Μαΐου 2019 09:53
 Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για τη Δικαιοσύνη!

Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα είναι ραγδαίες με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από απόρριψη της πρότασης που απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, 30 Μαΐου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, με ανακοίνωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «O πρόεδρος της ΝΔ απάντησε με τρόπο απαξιωτικό για τον ελληνικό λαό και τους θεσμούς της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας». Κι αυτό γιατί ο κ. Καλογήρου είχε απευθύνει κάλεσμα για συναίνεση στις αλλαγές, στην οποία η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου, απάντησε με «απαξιωτικό τρόπο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είχε απευθύνει πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία τον καλούσε ώστε η κυβέρνηση και η μείζονα αξιωματική αντιπολίτευση να αποφασίσουν από κοινού για την επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν το τιμόνι της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, καθώς και των τριών αντιπροέδρων του ανώτατου δικαστηρίου. Στην επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Καλογήρου είχε επισημάνει ότι «δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό και νομικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας».

Από την πλευρά τους, πάντως, στελέχη της Πειραιώς τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί η όλη διαδικασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να τεθεί θέμα νομιμότητας μελλοντικών αποφάσεων του Αρείου Πάγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας, που εξήγησε µέσω επιστολής του αρµόδιου τοµεάρχη, Νίκου Παναγιωτόπουλου, γιατί το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν µπορεί να συναινέσει στην επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίµου να ορίσει τώρα τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων, προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την πολιτική πίεση προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Στο συγκεκριµένο κείµενο γίνεται λόγος για εξόφθαλµα αντιθεσµική διαδικασία, αντισυνταγµατική και παράνοµη. «Αντισυνταγµατική γιατί µία κυβέρνηση που έχει προκηρύξει εκλογές είναι επί της ουσίας υπηρεσιακή και ως εκ τούτου µπορεί να προβαίνει µόνο σε πράξεις διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων εν όψει των εκλογών. Και παράνοµη διότι ο νόµος 2190/94 ρητά απαγορεύει κατά την προεκλογική περίοδο οποιονδήποτε διορισµό σε θέση δηµοσίου υπαλλήλου ή λειτουργού, πολλώ δε µάλλον στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων» αναφέρει, µεταξύ άλλων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Σάλος με τους "αιχμάλωτους πολέμου" από βουλευτή της ΝΔ!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη σε «αιχμαλώτους πολέμου» κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών είτε των πολιτικών», είπε μεταξύ άλλων ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου και στη συνέχεια κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να σχολιάσουν τη δήλωση. «Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ "αιχμαλώτους πολέμου" αλλά μας "καθησυχάζει" ότι θα ... σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε πως «ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, πρώην στέλεχος της Μαοϊκής ΠΠΣΠ, απειλεί: Θα σας συμπεριφερθούμε όπως στους αιχμαλώτους πολέμου» καταγγέλλοντας πως «το δήθεν ήπιο στυλ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια μάσκα υποκρισίας» ενώ αναρωτήθηκε «θα τον διαγράψουν κ αυτόν η όλα καλά;».

Διαγράφηκε στέλεχος της ΝΔ μετά από το αισχρό post που ανέβασε!

Την άμεση διαγραφή του Συντονιστή Ετεροδημοτών Κώστα Στεφανίδη αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο με αφορμή τη μη εκλογή της κας Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Με ανάρτησή του στο twitter, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε: «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας»

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας.

Ο Κώστας Στεφανίδης είχε κάνει ένα αισχρό post στο facebook για την Κωνσταντίνα Κούνεβα το οποίο αργότερα κατέβασε αλλά είχε κάνει ήδη τον γύρο προκαλώντας αναγάνκτηση. Έγραφε σε αυτό:

Κάποιοι σχολίαζαν ότι το στέλεχος της ΝΔ δεν θα χρειάζεται πια κάποιον να του καθαρίζει το σπίτι αφού θα έχει πολύ χρόνο στην διάθεσή του.
Νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε: «Η ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Στεφανίδη, κατά της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών".

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών.
Η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share