Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Βασίλης Κικίλιας: Έλεγχο στην Δικαιοσύνη επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας!

Επίθεση στον πρωθυπουργό!

30 Μαΐου 2019 13:18
Βασίλης Κικίλιας: Έλεγχο στην Δικαιοσύνη επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας!

Σφοδρή επίθεση από τον Βασίλη Κικίλια στον Αλέξη Τσίπρα! Έλεγχο στην Δικαιοσύνη επιδιώκει ο πρωθυπουργός της χώρας!

Για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Κικίλιας. «Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί έτσι τη Δικαιοσύνη, τι έχει να περιμένει ο απλός πολίτης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως «όταν ο πρωθυπουργός της χώρας αποφασίζει με διάγγελμα να παραδεχτεί ότι έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, είναι προφανές σε όλους ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα, αν ορίσει τους δικαστές εντός της προεκλογικής περιόδου» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Βασίλης Κικίλιας

«Στην κοινή λογική είναι εμφανές ότι θέλει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να ορίσει τους ανώτατους δικαστές λίγο πριν από το πολιτικό της τέλος, τότε ο απλός πολίτης τι έχει να περιμένει από τη Δικαιοσύνη; Τι να περιμένουν οι συμπολίτες μας που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, περιμένοντας μήνες και χρόνια να δικαστούν οι υποθέσεις τους; Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ορίσει επί πέντε μήνες προέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έτσι ώστε να μείνει ως μοναδική κεφαλή της Δικαιοσύνης η κα Θάνου και εκ του Συντάγματος να γίνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός και ακολούθως σύμβουλος του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. «Να εξηγήσουμε στους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από μας»

Αναφερόμενους στον στόχο της ΝΔ στις εκλογές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι αυτός δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς, αλλά με την ουσία. «Θέλουμε να εξηγήσουμε καθαρά και οριζόντια σε όλους τους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από εμάς την επόμενη μέρα, αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους.

Πάση θυσία μείωση της φορολογίας, ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας και πάταξη της ανομίας, της αναρχίας και της ασυδοσίας και έναν σύγχρονο πατριωτισμό για τα εθνικά μας θέματα. Αυτά τα απλά και αυτονόητα διαλύθηκαν στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ζητούμενα για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Λέμε στους συμπολίτες μας αυτά τα λίγα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και να εργαστούμε για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών-πολιτικών που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης» τόνισε.«Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως κατ’ αρχήν υπάρχουν καίρια θέματα που πρέπει μετεκλογικά να ρυθμιστούν, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση της απλής αναλογικής για να υπάρχει στη χώρα κυβερνησιμότητα και σταθερότητα. «Μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τις συνεργασίες με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα παλεύουμε για τη νίκη με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Πιέσεις για παραίτηση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου..για να διευκολυνθεί η κυβέρνηση!

Άρειος Πάγος κυβέρνηση

Πιέσεις για παραίτηση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου..για να διευκολυνθεί η κυβέρνηση! Σκοπός να πειθαναγκαστεί η Ξένη Δημητρίου να παραιτηθεί πριν την 30η Ιουνίου οπότε συμπληρώνει το όριο ηλικίας και συνταξιοδοτείται!

Οι πιέσεις που ασκούνται στην κυρία Δημητρίου, σύμφωνα με τους συναδέλφους της, αποσκοπούν στο να δοθεί «πάτημα» στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στις τοποθετήσεις τόσο του νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όσο και των αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου έντονα γίνεται λόγος για άσκηση πιέσεων προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση και να δηλώσει παραίτηση πριν τη λήξη της προβλεπόμενης συνταγματικής θητείας της (συνταξιοδότηση) που συμπληρώνεται την 30η Ιουνίου 2019.

Άρειος Πάγος κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται, ότι τα κενά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και στις θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ, θα δημιουργηθούν την 30η Ιουνίου, καθώς τότε είναι ο προβλεπόμενος συνταγματικό χρόνος αποχώρησης των δικαστών που σήμερα υπηρετούν.

Όπως έλεγαν στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου, η Κυβέρνηση μέσω στελεχών της και μέσω της προσέγγιζαν την κυρία Δημητρίου και ζήτησαν να διευκολύνει την Κυβέρνηση με την παραίτησή της.

Υπενθυμίζεται αφενός ότι η κυρία Ξένη Δημητρίου έχει φιλικές σχέσεις με την κυρία Παπασπύρου, γενική επιθεωρήτρια Δημοσίας Διοίκησης από το παρελθόν όταν ακόμα συνυπηρετούσαν και αφετέρου υπάρχει στενή φιλική σχέση με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης.

Μάλιστα, η σχέση αυτή, έδωσε την αφορμή, όταν ήταν σε εξέλιξη το δήθεν σκάνδαλο της Novartis και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γινόταν σύσκεψη (5 Φεβρουαρίου 2019) υπό την κυρία Δημητρίου και με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Γιάννη Μανώλη, να επισκεφθεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Τζανακόπουλος.

Η σύσκεψη τότε στον Άρειο Πάγο γινόταν εν όψει των διώξεων που επρόκειτο να ασκηθούν.

Πάντως και προ μηνών είχε και πάλι ζητηθεί από την κυρία Δημητρίου να παραιτηθεί για να τοποθετηθεί, σε ανύποπτο χρόνο, νέος εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο, αλλά δεν ενέδωσε -τότε- η εισαγγελική λειτουργός.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share