Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γερμανία: "Δεν αλλάζει η Συμφωνία των Πρεσπών"

Δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ.

28 Μαΐου 2019 10:32
Γερμανία:

Η "Συμφωνία των Πρεσπών" είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» της Ελλάδας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, τονίζοντας ότι θα την σεβαστεί και οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.

«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή. Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική "άγκυρα" σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σκοπιανό: Πώς σχολιάζουν την ιστορική συμφωνία στις Πρέσπες τα διεθνή ΜΜΕ;

Το νέο όνομα της ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της βόρειας Μακεδονίας» δεν αρέσει σε όλους... παραμένει αμφιλεγόμενο και από τις δύο πλευρές των συνόρων, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων που υπεγράφη χθες στις Πρέσπες αλλά και τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν σε Ελλάδα και Σκόπια, ξένα δημοσιεύματα επεσήμαναν την αντίθεση των εθνικιστών και από τις δύο πλευρές αναφορικά με το ονοματολογικό.

«Το κέντρο των Σκοπίων μοιάζει με μικρή Βηρυτό», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ 1TV, αναφερόμενο στις χθεσινές κινητοποιήσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Οι δύο νέοι σε ηλικία πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την έντονη αντίσταση της αντιπολίτευσης από τους Δεξιούς και τους εθνικιστές.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share