Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στις Δημοτικές εκλογές: Ανοιχτή "κούρσα" σε Θεσσαλία, Ήπειρο μέχρι Θράκη!

Στο Πρωτοδικείο ίσως κριθεί µία θέση!

28 Μαΐου 2019 09:07
Θρίλερ στις Δημοτικές εκλογές: Ανοιχτή

Θρίλερ στις Δημοτικές εκλογές! Ανοιχτή παραμένει η "κούρσα" σε Θεσσαλία, Ήπειρο μέχρι Θράκη!

Η µάχη της Θεσσαλονίκης θα είναι σκληρή στον δεύτερο γύρο, αλλά ανοιχτή είναι η κούρσα και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και του Βορείου Αιγαίου.

Από το Πρωτοδικείο ενδέχεται να µάθει τον αντίπαλό του ο πρώην δήµαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, καθώς η διαφορά µεταξύ του σηµερινού δηµάρχου, Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, και του τρίτου, Κυριάκου Μιχαηλίδη, ήταν ελάχιστη. Σύµφωνα µε την επίσηµη καταµέτρηση και µε ένα εκλογικό τµήµα να αποµένει, η απόσταση µεταξύ τους ήταν στις 19 ψήφους, ενώ πληροφορίες από τους δύο συνδυασµούς κατέβαζαν την τελική διαφορά στις 12.

Στο νήµα κρίθηκαν οι µονοµάχοι της δεύτερης Κυριακής και σε άλλες πρωτεύουσες νοµών της Μακεδονίας, όπως στη Δράµα, την Καβάλα και τη Φλώρινα. Με διαφορά 29 ψήφων από τον τρίτο Α. Τσιαµπούση, ο πρώην δήµαρχος ∆ράµας Κυριάκος Χαρακίδης πέρασε στον β’ γύρο, όπου θα αντιµετωπίσει τον σηµερινό δήµαρχο, Χριστόδουλο Μαµσάκο, ο οποίος ήρθε πρώτος µε 9.334 ψήφους.

Στη Φλώρινα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης κατετάγη δεύτερος µε βραχεία κεφαλή 63 ψήφων έναντι του αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Μπίρου. Τη δεύτερη Κυριακή θα αντιµετωπίσει τον Βασίλη Γιαννάκη, ο οποίος προέρχεται επίσης από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και ήρθε πρώτος µε διαφορά 792 ψήφων.

Στην Καβάλα οι προερχόµενοι από το ΚΙΝΑΛ Θοδωρής Μουριάδης και Μάκης Παπαδόπουλος έδωσαν σκληρό αγώνα, µε την τελική καταµέτρηση να δίνει στον πρώτο το «εισιτήριο» για τον β’ γύρο µε διαφορά 202 ψήφων. Με ποσοστό 21,66% ο Θ. Μουριάδης θα αντιµετωπίσει τη σηµερινή δήµαρχο ∆ήµητρα Τσανάκα (Ν∆), η οποία προηγείται µε ποσοστό 28,78%. Ο νυν δήµαρχος Γρεβενών, Γιώργος ∆ασταµάνης, και ο πρώην δήµαρχος ∆ηµοσθένης Κουπτσίδης θα «κονταροχτυπηθούν» µε διαφορά 251 ψήφων υπέρ του πρώτου στον α’ γύρο. Στην Ξάνθη αναµένεται σκληρή... εµφύλια διαµάχη µεταξύ του «γαλάζιου» νυν δηµάρχου, Χαράλαµπου ∆ηµαρχόπουλου, και του «αντάρτη» της Ν∆ Μανώλη Τσέπελη.

Με την καταµέτρηση να συνεχίζεται µέχρι αργά χθες το απόγευµα, οι δυο τους έδιναν µάχη πραγµατικά ψήφο µε ψήφο για την πρωτιά στο... φώτο φίνις και το ψυχολογικό προβάδισµα εν όψει του β’ γύρου. Με προβάδισµα (33%-24%) εισέρχεται στον β’ γύρο και ο σηµερινός δήµαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαµπάκης (Ν∆), ο οποίος θα αντιµετωπίσει τον Γιάννη Ζαµπούκη (ΚΙΝΑΛ – ΠΡΑΤΤΩ). Στους δήµους Λάρισας και Καρδίτσας µετατοπίζεται το ενδιαφέρον στη Θεσσαλία. Στη Λάρισα θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2014.

Ο προερχόµενος από την Κεντροαριστερά σηµερινός δήµαρχος, Απόστολος Καλογιάννης, µε 42,54%, θα αναµετρηθεί µε την «εκλεκτή» της Ν∆, Ρένα Καραλαριώτου, η οποία συγκέντρωσε 39,84% στον α’ γύρο. Στην Καρδίτσα, ο προερχόµενος από το ΚΙΝΑΛ και υποστηριζόµενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Αλεξάκος, παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος, ήρθε δεύτερος µε 27,86%, µε πρώτο τον µέχρι σήµερα αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη Ν∆ και συγκέντρωσε 40,88%.

Ρυθµιστής στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής είναι ο Κωνσταντίνος Παπαλός (18,20%), ο οποίος διεκδίκησε το χρίσµα από τη Ν∆ και όταν δεν το έλαβε κατέβηκε ως «αντάρτης». Στον ∆ήµο Ιωαννιτών, η µάχη θα δοθεί µεταξύ του σηµερινού δηµάρχου, προερχόµενου από την Κεντροαριστερά, Θωµά Μπέγκα, ο οποίος συγκέντρωσε 30,55%, και του καθηγητή Ιατρικής και προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος πήρε 23,77%.

Ρυθµιστής του αποτελέσµατος είναι η υποψήφια της Ν∆, περιφερειακή σύµβουλος Τατιάνα Καλογιάννη (19,89%), ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Λάζαρος Νάτσης, ήρθε πέµπτος µε 4,88%. Στην τέταρτη θέση είναι ο πρώην δήµαρχος Νίκος Γκόντας, που κατέβηκε ως «αντάρτης» της Ν∆ και πήρε 11,75%. Θρίλερ για γερά νεύρα αποτελεί το ντέρµπι µεταξύ των δύο υποψηφίων που περνούν στον β’ γύρο στον ∆ήµο Πρέβεζας, καθώς η διαφορά τους είναι µόλις 100 ψήφοι.

Ο υποψήφιος της Ν∆, Νίκος Γεωργάκος, µε 22,63%, αναµετράται µε τον επί δύο θητείες δήµαρχο, προερχόµενο από το ΚΙΝΑΛ, Χρήστο Μπαΐλη, ο οποίος συγκέντρωσε 22,01%. Στον ∆ήµο Αρτας ο σηµερινός δήµαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν∆, µε 36,79%, θα αναµετρηθεί µε την «εκλεκτή» του ΣΥΡΙΖΑ, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, αντιπρόεδρο στο Περιφερειακό Συµβούλιο και πρόεδρο των βενζινοπωλών Αρτας.

Αυτή η δήμαρχος συγκέντρωσε το 100% των ψήφων!

Κάθε ρεκόρ έσπασε η Μαρία Κακαλή στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αγίου Ευστρατίου. Η οποία ήταν η μοναδική υποψήφιος στο μικρό νησί του Βορείου Αιγαίου και συγκέντρωσε το 100% των ψήφων.

Η Μαρία Κακαλή είναι η νεότερη σε ηλικία δήµαρχος στη χώρα. Και δεν είχε καµία αγωνία για τις εκλογές καθώς ήταν η μοναδική υποψήφια. Και έχει σίγουρη την επανεκλογή της στο «τιµόνι» του Δήµου Αγίου Ευστρατίου, όπου εξελέγη για πρώτη φορά το 2014, σε ηλικία 27 ετών.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share