Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Oι «επώνυμοι» υποψήφιοι της ΝΔ που έμειναν εκτός ευρωβουλής!

Κάλπες όλο εκπλήξεις!

27 Μαΐου 2019 07:38
Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Oι «επώνυμοι» υποψήφιοι της ΝΔ που έμειναν εκτός ευρωβουλής!

Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε με μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι υποψήφιοι που φαίνεται να μένουν εκτός ευρωβουλής.

Από τους «επώνυμους» που δεν κέρδισαν τη μάχη του σταυρού ξεχωρίζουν Γιώργος Αμυράς, η Βίκυ Φλέσσα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Άκης Τσελέντης και η Ελισάβετ Κυρίτση.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Ευρωεκλογές 2019: Όλη η Ελλάδα βάφτηκε μπλε!

Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε μπλε αφού ήταν ιστορικό το προβάδισμα 9,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία! Σάρωσε η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις Ευρωεκλογές!

Το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεπεράσει τις εννέα μονάδες, προβάδισμα που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων από το 1981 που η Ελλάδα εκλέγει ευρωβουλευτές.

Ιστορικό ποσοστό διαφοράς σε ευρωεκλογές κατακτά η Νέα Δημοκρατία με βάση τα τελευταία στοιχεία από την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων!

Με βάση τα νεότερα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών και με ενσωματωμένο το 61,51% η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,25% και ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 23,83%.

Στην τρίτη θέση πλασσάρεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,33%, πέμπτο είναι το ΚΚΕ με 5,64%, ενώ η Χρυσή Αυγή υποχωρεί στο 4,84%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση 4,08% που εκλέγει σίγουρα ευρωβουλευτή και το ΜεΡΑ25 το οποίο αν και συγκεντρώνει ποσοστό 3,11%, εντούτοις η εκτίμηση της Singular Logic είναι ότι τελικά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα εκλέξει τελικά ευρωβουλευτή.

Αντίθετα εκτός ευρωβουλής μένουν, σε σχέση με το 2014, το Ποτάμι που συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 1,69% και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν 0,77% όταν τα δύο κόμματα αυτά είχαν συγκεντρώσει πριν από πέντε χρόνια 6,61% και 3,46% αντίστοιχα.

Κάτω από 2% είναι τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι το ΝΕΟ της Κατερίνας Παπακώστα και οι Έλληνες Ριζοσπάστες του Σάββα Τσιτουρίδη κατέγραψαν χαμηλότερο ποσοστό ακόμα και από αυτό του Δημοσθένη Βεργή.

Και το ΜέΡΑ 25 με 3,11%, που είναι τα δύο νεότερα κόμματα τα οποία διεκδικούν την εκλογή ευρωβουλευτή.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share