Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Η μάχη του σταυρού: Μπαίνει Ευρωβουλή ο Γεωργούλης!

Και ο Πέτρος Κόκκαλης!

27 Μαΐου 2019 07:25
Η μάχη του σταυρού: Μπαίνει Ευρωβουλή ο Γεωργούλης!

Σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic από 2000 εκλογικά τμήματα και με ενσωματωμένο το 10 % των ψήφων, η ΝΔ εξασφαλίζει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η ΧΑ 4,9%, η Ελληνική Λύση 4,1%, το ΜέΡΑ25 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ ο,8%, η ΛΑΕ 0,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%.

Η μάχη του σταυρού: Μπαίνει Ευρωβουλή ο Γεωργούλης!

Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι ευρβουλευτές. Μέχρι στιγμής, στη μάχη του σταυρού προηγούνται και μπαίνουν στην ευρωβουλή οι Δημήτρης Παπαδημούλης με 1.890, Ελενα Κουντουρά με 1.748, Κώστας Αρβανίτης με 1.507, Στέλιος Κούλογλου με 1.423, Αλέξης Γεωργούλης με 1.090 και Πέτρος Κόκκαλης με 993.

Με την Νέα Δημοκρατία ήθελε να είναι ο Αλέξης Γεωργούλης! - Δεν του έγινε όμως πρόταση!

Με κάθε τρόπο ήθελε μάλλον ο αγαπημένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης να βρίσκεται υποψήφιος στις Ευρωεκλογές! Όπως ανακοίνωσε ήθελε να είναι με την Νέα Δημοκρατία αλλά δεν του έγινε πρόταση και έτσι αποφάσισε να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως είπε στην ΕΡΤ 1, λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, βρισκόταν σε συζητήσεις και με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να του έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εφόσον δεν προχώρησε η «γαλάζια» υποψηφιότητά του, έκανε δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο.

«Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να μιλήσουμε για τον πολιτισμό μας, για την Ελλάδα και πώς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Γεωργούλης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση να υποστηρίξει όσα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται.

Αλέξης Γεωργούλης ευρωεκλογές

Συγκεκριμένα, εξήρε τη δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφερόμενος στην εταιρεία που διαχειρίζεται την επιστροφή φόρων από παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού που γυρίζονται στην Ελλάδα. Όπως είπε, αυτό που γίνεται τώρα «είναι απίστευτο» προσθέτοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί μ' αυτό, το οποίο αποτελεί «ένα πολύ καλό εργαλείο» για να προχωρήσει η Ελλάδα με ιδιαίτερη εξωστρέφεια στα πολιτιστικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον αγγίζει το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στον φασισμό και την Ακροδεξιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι δεν θα «πατούσε» πάνω στο πεδίο του πολιτισμού αν δεν τον άγγιζε, συμπληρώνοντας πως «αν ο πολιτισμός δεν αφήνει τον πλουραλισμό, δεν υποστηρίζει τη διαφορετικότητα ή τη μοναδικότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, δεν είναι πολιτισμός».

Αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν θα γίνει πολιτικός, ο κ. Γεωργούλης είπε ότι η λέξη «πολιτικός» έχει πολλές ερμηνείες και ότι ο ίδιος δεν θέλει να φτάσει σε επίπεδο επαγγελματία πολιτικού.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share