Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα για το δήμο Πάτρας

Δείτε αναλυτικά...

26 Μαΐου 2019 23:05
Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα για το δήμο Πάτρας

Οι κάλπες έκλεισαν, η καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα ξεκίνησε και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι σχεδόν έτοιμα.

Κωνσταντίνος Πελετίδης, Νίκος Νικολόπουλος και Γρηγόρης Αλεξόπουλος είναι οι κυριότεροι διεκδικητές των θέσεων που οδηγούν στον δεύτερο γύρο για το δήμο Πάτρας.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 13,94%, τα ποσοστά των υποψηφίων διαμορφώνονται ως εξής:

  • Κωνσταντίνος Πελετίδης: 41,14%
  • Γρηγόρης Αλεξόπουλος: 14,72%
  • Νίκος Παπαδημάτος: 14,31%
  • Νίκος Νικολόπουλος: 7,36%

Αντώνης Σαμαράς: "Είναι μια μεγάλη μέρα!"

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών,τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές.

«Η Ελλάδα νίκησε σήμερα. Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα. Αύριο ξημερώνει μία καινούρια μέρα για όλους τους Έλληνες. Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που έδωσε αυτή τη μεγάλη μάχη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

«Τώρα, γεμάτοι ελπίδα αντιμετωπίζουμε ένα αύριο δύσκολο, το οποίο κι αυτό θα κερδίσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να πάει σε εκλογές, ο κ. Σαμαράς είπε: «Είναι καθαρό αυτό, το είπε πολύ σωστά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Γιάνης Βαρουφάκης: "Ξεκινήσαμε από το μηδέν με πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ"

Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα της Singular Logic, ο Γιάνης Βαρουφάκης, γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τις σημερινές εκλογές.

"Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα. Οι κυνικοί είπαν πως κατεβαίνω στη Γερμανία για να αποφύγω τους Έλληνες. Σήμερα αποδείξαμε πανευρωπαϊκά πως χρειάζομαστε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οι Έλληνες σεβάστηκαν πως μιλούσαμε για την Ευρώπη. Τολμήσαμε να κατέβουμε με ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν με πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ. Κάναμε έναν πολύ ωραίο αγώνα, γνωρίσαμε τον κάθε Έλληνα, την αίσθηση της αδικίας που νιώθουν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά οι Γερμανοί, οι Δανοί», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share