Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εκλογές 2019: Ουρές και ταλαιπωρία στις κάλπες!

Πρωτόγνωρο!

26 Μαΐου 2019 12:18
Εκλογές 2019: Ουρές και ταλαιπωρία στις κάλπες!

Απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες στις τετραπλές κάλπες. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνονται ταυτόχρονα ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρών πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που δεν χρειάστηκε να περιμένουν πίσω από πολλούς άλλους ψηφοφόρους τους πήρε πάνω από ένα τέταρτο για να φηφίσουν στις τέσσερις κάλπες.

Ήδη, σε εκλογικά τμήματα, ιδιαίτερα των μεγάλων δήμων έχουν δημιουργηθεί ουρές και πολίτες χρειάζεται να περιμένουν τουλάχιστον μισή ώρα για να φτάσουν στην πρώτη κάλπη.

Το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις επιτείνεται από το γεγονός ότι σε πάρα πολλά εκλογικά τμήματα δεν εμφανίσθηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Εκλογές: «Λειψές» εφορευτικές επιτροπές σε πολλά τμήματα!

Μεγάλα προβλήματα στις εφορευτικές επιτροπές καταγράφονται έως και αυτή την ώρα, περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, καθώς δεν έχουν εμφανιστεί μέλη των επιτροπών.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είχε εμφανισθεί μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο τμήμα που ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας λείπουν οκτώ μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ενώ «λειψή» ήταν και η επιτροπή στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη.

Στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και των 5 εκλογικών περιφερειών (Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία) δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ωστόσο από τους πολίτες εκφράζονται διάφορες απορίες επί της εκλογικής διαδικασίας.

Μικρά προβλήματα παρατηρούνται, κυρίως στην Εύβοια, σχετικά με την προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής, να δημιουργείται κάποιο σημαντικό ή σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share