Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ για Κουφοντίνα

Μίλησε για αλλαγή του νόμου περί αδειών.

23 Μαΐου 2019 12:21
Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ για Κουφοντίνα

Η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε πως θα «αλλάξει άμεσα το νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφερόμενη στην υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η ΝΔ δε θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, στους πολίτες ότι, εφόσον την εμπιστευθούν, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα το νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του για την απόφαση σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αναίρεση ή όχι του βουλεύματος συζητήθηκε προχθές ενώπιον του ΣΤ' ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που έκρινε ότι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένα βήμα πιο κοντά στην άδεια!

Ένα βήμα πιο κοντά στην άδεια βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου.

Αναίρεσε ο Άρειος Πάγος το απορριπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση άδειας στους πολυισοβίτες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται κι ο Κουφοντίνας.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο παραπέμπει για νέα κρίση στο το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου, οι δικαστές του οποίου είχαν την άποψη ότι δεν συντρέχουν ούτε οι τυπικές ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση άδειας στον «Λουκά» της 17N.

Έτσι, το θέμα θα οδηγηθεί για νέα κρίση από το ίδιο συμβούλιο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share