Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας αφορά: Επιστρέφονται οι πινακίδες λόγω εκλογών!

Μέχρι πότε μπορούμε;

22 Μαΐου 2019 09:05
Σας αφορά: Επιστρέφονται οι πινακίδες λόγω εκλογών!

Εκτός από συντάξεις και επιδόματα λόγω εκλογών θα επιστραφούν και οι πινακίδες των αυτοκινήτων!

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας μέχρι και την Κυριακή 19 Μαϊου, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από σήμερα Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου, προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών:

-άδεια κυκλοφορίας

-ασφαλιστήριο συμβόλαιο

-αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος,

Η παραλαβή θα γίνει από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα.

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές.

Εκλογές 2019: Ποιές μέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία;

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές, Περιφερειακές Εκλογές, Δημοτικές Εκλογές, Όργανα Διοίκησης Τοπικών Κοινοτήτων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλης της χώρας από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου(Παρασκευή και Δευτέρα αντίστοιχα) λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου.

Σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα υπάρχει δεύτερος γύρος για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Για τα δημοτικά και τα γυμνάσια η σχολική περίοδος ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2019.

Εκλογές 2019: Θα επεκταθεί το ωράριο των γραφείων ταυτοτήτων- διαβατηρίων!

Θα επεκταθεί το ωράριο των γραφείων ταυτοτήτων- διαβατηρίων για τις εκλογές που πλησιάζουν!

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο, τα γραφεία θα λειτουργήσουν πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους!

Μέχρι και την ημέρα των εκλογών, «χέρι με χέρι» θα μπορούν να βγάζουν καινούργιες αστυνομικές ταυτότητες οι πολίτες, ενώ τροποποιούνται και τα ωράρια των γραφείων ταυτοτήτων και διαβατηρίων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου οι ψηφοφόροι να μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Γραφεία Ταυτοτήτων

• Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00

• Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

• Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00

• Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη - Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share