Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: Ψήφος εμπιστοσύνης των παροχών οι εκλογές της Κυριακής!

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός;

21 Μαΐου 2019 10:41
Αλέξης Τσίπρας: Ψήφος εμπιστοσύνης των παροχών οι εκλογές της Κυριακής!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε λόγω των εκλογών που έρχονται την Κυριακή για την ψήφο εμπιστοσύνης στις παροχές ελάφρυνσης!

«Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε αντιδράσεις από τους δανειστές, είναι ότι ξέρουν πως αν αντιδράσουν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 50% στις εκλογές. Η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή ψήφος ακύρωσης τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό, το δείχνουν και οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εμμονικοί με την λιτότητα. Ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες για να κρατήσει όρθια την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα, τόσο στην οικονομία, όσο και στο Προσφυγικό, που κρατάμε όρθια την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε «μην βιάζεστε, θα ‘ρθει και αυτή η ώρα».

«Την Κυριακή έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές. Τα μέτρα αυτά είναι “ψήφος εμπιστοσύνης”. Αν το αποτέλεσμα της κάλπης δώσει στους Ευρωπαίους το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα μέτρα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν εγγυάται ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα αυτά κι ότι θα διατηρηθούν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Ant1.

Επίθεση Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης δήλωσε τι «η κοινωνία και δη οι συνταξιούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων και όσες έφερε και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε διαπραγματεύτηκε σε ένα υπονομευμένο έδαφος, ωστόσο τελικώς η Κυβέρνηση κατάφερε και προστάτευσε τους πιο αδύναμους».

«Ξέρω ότι ενώ βγήκαμε από τα μνημόνια, οι δείκτες ευημερούν πιά, τα επιτόκια των ομολόγων μας είναι χαμηλά.. εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δει αυτήν την ανάκαμψη στην ζωή τους και την καθημερινότητα τους. Δουλειά μας είναι τώρα να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών, σε ευημερία των ανθρώπων. Αυτό θα γίνει σιγά-σιγά», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η άλλη πλευρά ενδιαφέρεται για την ευημερία των λίγων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν κρατώ κακία στον κ. Μητσοτάκη για την πολιτική του καταγωγή, αλλά για την πολιτική του».

Εξαπέλυσε τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε ότι «η 13η σύνταξη είναι ανέφικτη», προσθέτοντας ότι «εγώ πιστεύω ότι αυτό το 300άρι, το 400άρι ευρώ δεν θα πάει στον κουμπαρά, αλλά θα πάει στην αγορά, στην πραγματική οικονομία κι έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία».

«Πιάσαμε τους στόχους του προγράμματος και έχουμε περίσσευμα»

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα έχει επιτύχει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια «σπουδαία μεταρρύθμιση» σχετικά με το Ασφαλιστικό, ενώ σχολίασε την προέλευση του ταμειακού αποθέματος του Δημοσίου.

«Αίμα το ένα, αίμα και το άλλο», είπε για το απόθεμα του Δημοσίου, τονίζοντας ότι «σημασία έχει πως το αξιοποιείς. Εμείς καταφέραμε να πιάσουμε και τους στόχους του προγράμματος και να έχουμε περίσσευμα, το οποίο μοιράζαμε στο τέλος του χρόνου».

«Ήταν μια σπουδαία μεταρρύθμιση», ανέφερε για τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό με τον «νόμο Κατρούγκαλου», υποστηρίζοντας ότι σταδιακά διορθώθηκε μια σημαντική αδικία σχετικά με τις υψηλές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. «Περιορίσαμε την σπατάλη και εξορθολογίσαμε τις εισφορές. Είχαμε χαμηλότερες εισφορές για το 87% των ελ. επαγγελματιών και των αγροτών με το νέο σύστημα, απέφερε οφέλη το σύστημα με το οποίο έχουμε σημαντικό απόθεμα από το Ασφαλιστικό», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για τη μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, παραδέχθηκε ότι σημαντικό τμήμα των νέων θέσεων απασχόλησης αφορά θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Τρία πράγματα ήταν αυτά που έδωσαν τα πλεονάσματα: η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, η μείωση της ανεργίας και η χρηστή διαχείριση μαζί με την αντιμετώπιση της διαφθοράς όπως πχ. «το πάρτι» στην Υγεία κι όλα αυτά θα τα αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια».

«Εμείς καταφέραμε να γυρίσουμε σε ενάρετο κύκλο την οικονομία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αυτό το περίσσευμα “πως θα το μοιράσουμε; Θα το δώσουμε στους πολλούς ή σε λίγους κι εκλεκτούς;”. Αυτή είναι η διαφορά. Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης; Να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Εντάξει, κι εμείς το λέμε αυτό και το κάνουμε σταδιακά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το αφορολόγητο και την συμφωνημένη μείωση του από την Πρωτοχρονιά του 2020, κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και μείωσε τους συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα, μέτρο που αφορά την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. Ακόμη, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ έχει και 30% σε κατηγορίες ιδιοκτητών, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζητά οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ, το ίδιο για όλους».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share