Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Δημοσκοπήσεις: Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε εδώ!

18 Μαΐου 2019 20:32
Δημοσκοπήσεις: Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις! Στο 6,5% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε έρευνα της MRB.

Γκάλοπ της Marc δίνει προβάδισμα 7,3% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρίτο σε όλες τις έρευνες το Κίνημα Αλλαγής.

Δημοσκοπήση

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής και δίνει στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα 6,7%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 30,3% ενώ το κυβερνών κόμμα 23,3%. Ευρωεκλογές 2019 – Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα γκάλοπ, τα τελευταία πριν από τις ευρωεκλογές, κάνουν την εμφάνισή τους. Μετά από εκείνη της εταιρίας MRB, και η δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,2% και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, Το Ποτάμι με 1.2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,7%.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB που δημοσίευσε η εφημερίδα Τα Νέα το Σάββατο, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 6,5 μονάδες, λαμβάνοντας 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα και σε αυτή τη δημοσκόπηση αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,9%, το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,2% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Σε άλλη δημοσκόπηση, αυτή της εταιρίας Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,5% (με αναγωγή επί των εγκύρων). Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 30,6% και το κυβερνών κόμμα 23,1%. Και εδώ τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,6% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,1%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2%, Λαϊκή Ενότητα 1,4%, ΜέΡΑ 25 1,3%, Το Ποτάμι 1,2%, ΑΝΕΛ 1,2%, Οικολόγοι 1%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη τους”

Κυριάκος Μητσοτάκης

“Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη τους” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

“350.000 Πόντιοι αδερφοί μας υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων.

“Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη”, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την αυριανή ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Πρόκειται για ένα από τα φρικτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη”, συνεχίσει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει:

“Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. Όχι για να αναμοχλεύσουμε ιστορικά πάθη, αλλά ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της περιόδου εκείνης. Αλλά και γιατί η ανάδειξη και αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, είναι τελικά η βάση για την οικοδόμηση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας”.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει:

“Δεσμεύομαι ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα. Γιατί το θέμα είναι πάνω από όλα εθνικό και αφορά ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του Ελληνισμού, τους Ποντίους αδερφούς μας”.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share