Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεσμεύτηκε για νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας!

Αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα των εργαζομένων!

16 Μαΐου 2019 20:41
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεσμεύτηκε για νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας!

Δεσμεύτηκε για νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι θέσεις απασχόλησης είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση της ανεργίας, σημείωσε, θα αυξήσει και τη δύναμη των εργαζομένων. «Όσο η ανεργία μειώνεται, υπάρχουν περισσότερες προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης και η ισορροπία επανέρχεται», πρόσθεσε.

«Τέσσερις είναι οι δεσμεύσεις μας. Πρώτον καλύτεροι μισθοί, δεύτερον καλές και σταθερές θέσεις εργασίας, τρίτον περιφρούρηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην επιτυχία των επιχειρήσεων, τέταρτον σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση και πέμπτον μέτρα - ειδικά για τις γυναίκες - που να συμφιλιώνουν την προσωπική τους ζωή με την εργασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, καθώς εδώ και τέσερα χρόνια δεν έχει ξεκινήσει η αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, που θα μπορούσε να προσφέρει 50.000 θέσεις εργασίας.

«Αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία»

Έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Όπως είπε, το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί «μόνον εάν συνδυάσουμε κίνητρα με αυστηρότατη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αυξήσει τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία μειώνοντας παράλληλα και τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Ο νέος εργαζόμενος σήμερα πρέπει ο ίδιος να θέλει, να μπορεί και να επιδιώκει να είναι πλήρως ασφαλισμένος και εμείς πρέπει να του δώσουμε τη βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα έρθει και θα πάρει μια σύνταξη αντίστοιχη της εργασίας που έχει προσφέρει στη διάρκεια του εργασιακού του βίου», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε σημαντικό το να καταλάβουν οι εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταστούν συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία. «Και όπως εγώ προσφέρω στις επιχειρήσεις να έχουν χαμηλότερη φορολόγηση, απαιτώ από τις επιχειρήσεις να φροντίζουν τους εργαζόμενους και έχουμε τον τρόπο αυτό να το ενθαρρύνουμε μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αύξησή του με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ.

«Κανένα παιδί στην Ελλάδα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μέτρα για την ενίσχυση των γονέων-εργαζόμενων και δεσμεύτηκε ότι «κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για χορήγηση εφάπαξ επιδόματος για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε μέτρα για τις γυναίκες-μητέρες εργαζόμενες, ώστε να επιλέγουν μόνες τους τον χρόνο που θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε την επέκταση της προστασίας των νέων μητέρων από την απασχόληση στους 24 μήνες έναντι 18 που ισχύει σήμερα. Επίσης, πρότεινε τον σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης για γυναίκες που έχουν μείνει πολλά χρόνια εκτός εργασιακού τομέα, λόγω της ενασχόλησής τους με την ανατροφή των παιδιών τους και θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

«Η ΝΔ είναι το κόμμα όλων. Είναι το κόμμα της εργασίας, ένα βαθιά λαϊκό κόμμα, που ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους εργαζόμενους του» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης που δεσμεύτηκε ότι ειδικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα είναι πολλαπλά ωφελημένοι από τη ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα! "Αν χάσεις στις 26 Μαΐου, φεύγεις"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αν χάσει στις 26 Μαΐου, φεύγει! Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει των ευρωεκλογών και χωρίς να ορίσει επακριβώς τον πήχη για τη ΝΔ και τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, «εφόσον ηττηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων σε εθνικές εκλογές».

Νωρίτερα από το… αναμενόμενο – δηλαδή από το βράδυ των εκλογών της 26ης Μαΐου – έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί, επίσης, η εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ για… ζιζάνια στην Κουμουνδούρου μετά από μια πιθανή βαριά εκλογική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ως δυνητικό συνομιλητή του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπονοώντας αφενός ότι ηγείται της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (σ.σ.: της ομάδας των 53) κι έτσι θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιθανούς «δελφίνους». Αφετέρου υποστήριξε ότι η μετριοπάθεια που χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει ακόμη και σε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. «Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, όμως, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα για οποιαδήποτε συνεννόηση ή σύγκληση την επόμενη μέρα», σχολίασε.

Προς τούτο, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι συζήτησε με τον κ. Τσίπρα σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν τα δύο κόμματα ως τις εκλογές, με τη δική του επιθυμία να είναι μια ήπια αντιπαράθεση. Όμως, όπως είπε, «η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι έκανε στη συνέχεια», υπονοώντας έτσι ότι ο κ. Τσίπρας αρχικά συμφώνησε μαζί του και εν συνεχεία αθέτησε την υπόσχεσή του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν ζητάει συγγνώμηαπό τον πολιτικό του αντίπαλο για τις αναφορές σχετικά με τον πατέρα του και τη χούντα, προσθέτοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν είπα τίποτα ανακριβές». Ξεκαθάρισε δε πως το δόγμα του εν όψει εκλογών θα είναι ότι οι προκλήσεις θα έχουν την απάντησή τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ζήτημα με το «επταήμερο», από τη ΝΔ απαντούν πως για μία ακόμη φορά πρόκειται για fake news της κυβέρνησης. Επικαλούνται την επιχειρησιακή σύμβαση της εταιρείας «Παπαστράτος», την οποία ενέκρινε το υπουργείο Εργασίαςκαι η Έφη Αχτσιόγλου ως αρμόδια υπουργός και προβλέπει την επταήμερη λειτουργίατης επιχείρησης σε κυλιόμενες βάρδιες. Αυτή ακριβώς ήταν και η αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να μιλήσει για… επταήμερη εργασία, όπως μετέφρασαν εσκεμμένα τη δήλωσή του στο Μαξίμου, στη λογική της τυφλής προεκλογικής αντιπαράθεσης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share