Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

Brexit: Συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εργατικό Κόμμα!

Τι άλλο αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο;

14 Μαΐου 2019 19:50
Brexit: Συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εργατικό Κόμμα!

Συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εργατικό Κόμμα για το Brexit αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο!

Ακόμη στο υπουργικό συμβούλιο συμφωνήθηκε πως είναι «επιτακτική» η επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit μέχρι την θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, που συνήθως ξεκινά τον Ιούλιο.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό Κόμμα για την εξεύρεση λύσης στο Brexit.

Brexit

«Οι υπουργοί που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις παρουσίασαν τις λεπτομέρειες των συμβιβασμών που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει για να εξασφαλίσει μία συμφωνία που θα επιτρέψει στην Βρετανία να φύγει από την ΕΕ με μία συμφωνία, το συντομότερο δυνατό.

Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα για να δει τι μπορεί να γίνει για το Brexit. Ωστόσο, συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτικό να φέρει το νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης έγκαιρα, ώστε να λάβει τη βασιλική έγκριση μέχρι τη θερινή διακοπή του κοινοβουλίου» είπε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σχετικά με το υπουργικό συμβούλιο.

Brexit: Η Γαλλία δεν θα δεχτεί «επαναλαμβανόμενες αναβολές»!

Brexit

Η Γαλλία δεν θα δεχτεί «επαναλαμβανόμενες αναβολές» για το Brexit!

«Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές, είναι περίπλοκο και συζητήσιμο, αλλά δεν θεωρούμε ότι η διαδικασία θα τελειώσει πριν από τις 23 Μαΐου. Οι ευρωεκλογές μπορεί να είναι πολιτικό σοκ που θα καταλήξει σε διακομματική συμφωνία πριν από τις 30 Ιουνίου, Αλλά, εάν η κατάσταση δεν ξεκαθαρίσει την 21η Οκτωβρίου, το χρονικό σημείο οπότε συγκροτείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα κάνουμε κύκλο ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής για το Brexit», προειδοποίησε.

Δεν πρόκειται να ανεχθεί «επαναλαμβανόμενες αναβολές» του Brexit η Γαλλία και γι’ αυτό το λόγο ζητεί από το Λονδίνο την επίτευξη λύσης πριν από την 31η Οκτωβρίου. Τη δήλωση έκανε στους δημοσιογράφους σύμβουλος της Γαλλικής Προεδρίας.

Brexit

Η Γαλλία άσκησε ισχυρή πίεση τον περασμένο μήνα για να δοθεί στο Λονδίνο βραχεία παράταση της προθεσμίας, αντίθετα με την Γερμανία που ήθελε μεγαλύτερη χρονική παράταση, με το επιχείρημα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξακολουθήσει να τελεί υπό πίεσιν.

Τελικά, μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών συμφωνήθηκε εξάμηνη καθυστέρηση.

TAGS
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share