Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα! "Αν χάσεις στις 26 Μαΐου, φεύγεις"

Σκληρή επίθεση!

13 Μαΐου 2019 08:46
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αν χάσει στις 26 Μαΐου, φεύγει! Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει των ευρωεκλογών και χωρίς να ορίσει επακριβώς τον πήχη για τη ΝΔ και τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, «εφόσον ηττηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων σε εθνικές εκλογές».

Νωρίτερα από το… αναμενόμενο – δηλαδή από το βράδυ των εκλογών της 26ης Μαΐου – έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης Αλέξης Τσίπρας

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί, επίσης, η εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ για… ζιζάνια στην Κουμουνδούρου μετά από μια πιθανή βαριά εκλογική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ως δυνητικό συνομιλητή του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπονοώντας αφενός ότι ηγείται της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (σ.σ.: της ομάδας των 53) κι έτσι θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιθανούς «δελφίνους». Αφετέρου υποστήριξε ότι η μετριοπάθεια που χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει ακόμη και σε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. «Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, όμως, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα για οποιαδήποτε συνεννόηση ή σύγκληση την επόμενη μέρα», σχολίασε.

Προς τούτο, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι συζήτησε με τον κ. Τσίπρα σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν τα δύο κόμματα ως τις εκλογές, με τη δική του επιθυμία να είναι μια ήπια αντιπαράθεση. Όμως, όπως είπε, «η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι έκανε στη συνέχεια», υπονοώντας έτσι ότι ο κ. Τσίπρας αρχικά συμφώνησε μαζί του και εν συνεχεία αθέτησε την υπόσχεσή του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν ζητάει συγγνώμηαπό τον πολιτικό του αντίπαλο για τις αναφορές σχετικά με τον πατέρα του και τη χούντα, προσθέτοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν είπα τίποτα ανακριβές». Ξεκαθάρισε δε πως το δόγμα του εν όψει εκλογών θα είναι – όπως έγραψε το newsit.gr – ότι οι προκλήσεις θα έχουν την απάντησή τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ζήτημα με το «επταήμερο», από τη ΝΔ απαντούν πως για μία ακόμη φορά πρόκειται για fake news της κυβέρνησης. Επικαλούνται την επιχειρησιακή σύμβαση της εταιρείας «Παπαστράτος», την οποία ενέκρινε το υπουργείο Εργασίαςκαι η Έφη Αχτσιόγλου ως αρμόδια υπουργός και προβλέπει την επταήμερη λειτουργίατης επιχείρησης σε κυλιόμενες βάρδιες. Αυτή ακριβώς ήταν και η αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να μιλήσει για… επταήμερη εργασία, όπως μετέφρασαν εσκεμμένα τη δήλωσή του στο Μαξίμου, στη λογική της τυφλής προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Αλέξης Τσίπρας: 2.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας υπόσχεται ο πρωθυπουργός!

Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται 2.000 νέες προσλήψεις στον τομέα της υγείας!

«Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείο στην Λευκάδα.

Αλέξης Τσίπρας

Είπε ακόμα ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε: «Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».

«Η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σταματήσαμε το πάρτι στην Υγεία»
«Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο Μανωλάτο.

«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 2.000 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».

«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», είπε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share