Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα!

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Ψευδοκράτους!

9 Μαΐου 2019 11:12
Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα!

Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα! Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Ψευδοκράτους! Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

Πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου. Την παραίτησή του στον Πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Οζερσάι. Την είδηση μεταδίδουν και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Καταρρέει η κυβέρνηση στα κατεχόμενα! Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι υπέβαλε την παραίτησή του και όλα δείχνουν πως η τετρακομματική κυβέρνηση που είχε προκύψει από τις εκλογές του ’18 άντεξε στην εξουσία μόλις 460 μέρες.

Την είδηση πως ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους υπέβαλε την παραίτησή του μετέδωσαν με έκτακτα και τα τουρκικά ΜΜΕ. Σημειώνεται πως πριν από μερικές μέρες είχε βρεθεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ οι εξελίξεις έρχονται στη σκιά της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πριν την παραίτηση του Οζερσάι είχε προηγηθεί εκείνη του Σερντάρ Ντενκτάς από το «υπουργείο Οικονομικών».

Φυσικά, οι πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα είναι κεντρικό θέμα στον τουρκοκυπριακό τύπο. Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Η κρίση για το οικόπεδο αποτελείωσε την κυβέρνηση» και σημειώνει ότι η παραίτηση του Σερντάρ Ντενκτάς δεν αρκούσε και το κόμμα του Λαού αποχώρησε από την τετρακομματική «κυβέρνηση». Σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται να δοθεί εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» θα δοθεί στον πρόεδρο του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η αδικία και η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα! (Video)

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος απάντησε δημόσια στον Αλέξη Τσίπρα για το πόσο αδικημένος ένιωσε για όσα είπε στην Βουλή!

Μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος απάντησε στον πρωθυπουργό για τον χαρακτηρισμό «γλάστρα».

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα είπε χθες Τετάρτη (08.05.2019) από το βήμα της Βουλής.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε πως είναι ντροπή να κρίνεται για κάτι άλλο πέραν από τις απόψεις και τις προτάσεις του. Είπε χαρακτηριστικά πως «είναι άδικο να αποτυπώνεται η προσπάθεια μου με αυτόν τον τρόπο. Ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ με εκμεταλλεύεται αφού μπορώ και θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο και να διαδώσω το όνειρο μου και την θέληση μου να κάνω κάτι για την Ελλάδα μας. Δεν ζητάω τη λύπη σας. Ζητάω να καταλάβετε ποιος είμαι και τι θέλω να κάνω αν και εφόσον καταφέρω να φτάσω στην Ευρωβουλή. Ζητάω την στήριξη σας», ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Στόχος του, όπως είπε, είναι να επαναφέρει την Αριστεία που «την έχουν πλέον καταστρέψει». Τόνισε πως είναι εδώ με τις σκέψεις του και τις καταθέτει στους πολίτες, σε όλες τις περιοχές που επισκέπτεται κατά την προεκλογική του εκστρατεία. «Θέλω, αν καταφέρω να φτάσω στο ευρωκοινοβούλιο, να μιλήσω για μια Ευρώπη πιο ανθρωποκεντρική. Που θα ασχολείται με τον άνθρωπο κι όχι με αριθμούς. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη όμως, εδώ μέσα βλέπω πολλούς κόκκους και σας θέλω μαζί μου», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Η Ευρώπη έχει να μας δώσει πολλά, σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, τονίζοντας παράλληλα όμως πως «Όταν υπογράφηκε αυτό το χαρτί για την Συμφωνία των Πρεσπών, ένιωσα πως μας πήραν κάτι από την Ελλάδα κι εγώ θα παλέψω γι’ αυτό. Να σεβαστεί ο κόσμος ότι η Μακεδονία είναι ελληνική». Υπογράμμισε πως θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να γίνει κοινωνός μεταξύ Ευρώπης κι Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στόχος του είναι να αλλάξει η πολιτική σκέψη στην Ευρώπη.«Θέλω να αλλάξω την πολιτική σκέψη και ακολουθώ το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν ο Τσίπρας είπε ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, ο Μητσοτάκης λέει είμαστε εδώ ανοιχτοί να επικοινωνήσουμε και να κάνουμε διάλογο. Αυτήν την πολιτική θέλω ν’ ακολουθήσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Kάθε φορά φοβάμαι και ανησυχώ ότι δεν θα βγάλω κάποιο πολιτικό λόγο ή σκέψη. Κάθε φορά όμως καταλαβαίνω ότι η ίδια μου η υποψηφιότητα έχει σκοπό να αλλάξει τον πολιτικό τρόπο, ο οποίος δεν είναι να καβγαδίζουμε σε κάποια πάνελ. Ο νέος πολιτικός λόγος που θέλω να εκφράσω είναι εδώ και θέλω να τον εκφράσω εδώ μαζί σας, είμαι εδώ, η ζωή μου η πορεία μου. Σας ζητώ να την αξιολογήσετε για να καταλάβετε», κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος και Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού, όπως ο κ. Ιακώβου και η κ. Σαχινίδου, ο υποψήφιος από τον συνδυασμό του κ. Ταχιάου Πασχάλης Τουντούρης καθώς και υποψήφιοι για την περιφέρεια με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως ο Δημήτρης Ασλανίδης, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη και η Άννα Ευθυμίου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε και μετάφραση στη νοηματική γλώσσα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share