Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βασίλης Κικίλιας: "Ο σκράπας που αντιγράφει..." - Αιχμές στον Αλέξη Τσίπρα!

Σχολιάζει τις παροχές του πρωθυπουργού..

8 Μαΐου 2019 15:05
Βασίλης Κικίλιας:

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις παροχές που τάζει.. Τι δήλωσε σε συνέντευξη του ο Βασίλης Κικίλιας;

«Ο σκράπας που επί 4,5 χρόνια δεν ήξερε τι του γίνεται, κοιτάζει δεξιά και αντιγράφει από την κόλα του καλού μαθητή μήπως τυχόν και καταφέρει να μη μείνει κάτω από τη βάση. Χαιρετίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δώσει κάποια πράγματα», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Να σας πω και πού βρήκε τα λεφτά. Ο «Πρόεδρας» ήταν αραχτός στο ξύλινο ντεκ του κότερου με το πούρο. Ξαφνικά αφήνει το πούρο, βουτάει και βρίσκει στο βυθό της θάλασσας το σεντούκι με τις λίρες. Βγάζει το σεντούκι, το δίνει στον Ευκλείδη και δίνει τα λεφτά στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν λεφτά, δεν το είχατε καταλάβει, τα έφερε από το βυθό της θάλασσας μπροστά στο κότερο και τα δίνει στον ελληνικό λαό».

Μετά από 4,5 χρόνια που ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τσακαλώτο υπερφορολόγησαν συνειδητά τη μεσαία τάξη και διέλυσαν τα λαϊκά στρώματα κυβερνώντας ταξικά, θυμήθηκαν να δώσουν κάτι, λίγες μέρες πριν τις εκλογές», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha ο Βασίλης Κικίλιας.

Και συνέχισε: «Με βρίσκει σύμφωνο το ότι δε μπορεί να ποινικοποιούνται οι διακοπές του οποιουδήποτε. Όταν μιλάμε όμως για τον πρωθυπουργό της χώρας και θρηνούσε η χώρα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και η κοινή γνώμη έψαχνε να βρει πού είναι ο κ. Τσίπρας και αυτός απολάμβανε τέτοιου είδους διακοπές και τις κρατούσε κρυφές. Ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε ατόπημα. Δε συνάδει η στάση του με έναν Πρωθυπουργό ευαίσθητο και αριστερό, που υποτίθεται ότι νοιάζεται για το λαό του. Ο Πρωθυπουργός δεν είναι απλά ένα δημόσιο πρόσωπο. Είναι αυτός που «τρέχει» τη χώρα και έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να ξέρει που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Ούτε μπορεί να κάνει μυστική διπλωματία και να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς να τα γνωρίζουμε, ούτε μπορεί να κάνει τέτοιου είδους διακοπές χωρίς να το γνωρίζουμε. Δεν κρίνω τις διακοπές του, κρίνω ότι τις κράτησε κρυφές, την εποχή που είχαμε μια εθνική τραγωδία».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει εξαπολύσει την επίθεση της για τις παροχές "σωσίβιο" του Αλέξη Τσίπρα!

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας της ΝΔ δήλωσε: «Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να πιεστεί η Τουρκία και να μην παρανομεί, να μην καταπατά το δίκαιο της θάλασσας. Όλοι συμφωνούμε ότι μοχλός πίεσης είναι η διπλωματία και οι οικονομικές κυρώσεις. Προφανώς οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να είναι πάντα ανοιχτοί. Όταν τοποθετείται ένα τρυπάνι, ακόμα και αν δεν έχουν οι Τούρκοι την τεχνογνωσία και δε μπορούν να τρυπήσουν, δημιουργούνται κάποια δεδομένα».

Νέα Δημοκρατία: "Καλοδεχούμενες" οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα!

"Καλοδεχούμενες" είναι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία! Θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός σύρεται πίσω από το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και το αντιγράφει λόγω της προεκλογικής περιόδου!

Ειδικά για το δεύτερο, στη Νέα Δημοκρατία λένε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που διέλυσε την οικονομία και τη μεσαία τάξη κι ότι η υπερφορολόγηση ήταν αποκλειστικά δική της επιλογή κι όχι των εταίρων. Τα μέτρα δεν ακούστηκαν…

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, από την οδό Πειραιώς εντοπίζουν την κριτική τους όχι στην ουσία των μέτρων της κυβέρνησης, αλλά στη χρονική συγκυρία της ανακοίνωσής τους και στα πεπραγμένα της στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής της.

Ως προς το πρώτο, πέραν των προφανών προεκλογικών λόγων, στη ΝΔ βλέπουν ξεκάθαρα μια προσπάθεια από το Μαξίμου προκειμένου ν’ αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση Πολάκη και το κότερο Παναγόπουλου. Επισημαίνουν, εξάλλου, ότι ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα από τη στιγμή που δεν συναινεί με την τροπολογία της ΝΔ, αλλά κι ότι η εκδοχή της μείωσης του αφορολόγητου από την 1.1.2020 θα οδηγήσει σε ακύρωση της παροχής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για 13η σύνταξη.

Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε επιδοματικήπολιτική κι απλώς φέρνει για προφανείς, προεκλογικούς λόγους πιο κοντά στις κάλπες και την… άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το δεύτερο σκέλος του πακέτου μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά το 2020, άρα δηλαδή τον προϋπολογισμό που θα κληθεί να ψηφίσει η επόμενηκυβέρνηση, οπότε θα κληθεί να τοποθετηθεί εάν δεσμεύεται από αυτό ή όχι.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ούτως η άλλως ραντεβού με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, καθώς το απόγευμα ανοίγει η αυλαία της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφουεμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται ν’ αντιπαρατεθεί εφ’ όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι οι αποψινές πρωτολογίεςτους θα είναι ουσιαστικά τα προεόρτια για τη μεγάλη σύγκρουση των αρχηγών πριν από την ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής.

Από τη Χαλκίδα όπου περιόδευσε χθες, ο κ, Μητσοτάκης τόνισε ότι «η χώρα είναι έτοιμη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» και πως «το διακύβευμα των εκλογών είναι σημαντικό, με τη ΝΔ να βάζει ως προτεραιότητες τη μείωση των φόρων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Προανήγγειλε, εξάλλου, τη σύγκρουσή του με τον πρωθυπουργό στη Βουλή, δηλώνοντας ότι «θα μας δοθεί η ευκαιρία τις επόμενες τρεις ημέρες να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης, ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τους Πολάκηδες, ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω», όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share