Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε κλοιό ο Ερντογάν: Τούρκοι βιομήχανοι του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Στόχος πρέπει να είναι η οικονομία!

7 Μαΐου 2019 19:56
Σε κλοιό ο Ερντογάν: Τούρκοι βιομήχανοι του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση ότι θα ξαναγίνουν εκλογές στην Τουρκία, οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Τώρα όμως αναλαμβάνουν οι Τούρκοι βιομήχανοι, οι οποίοι δεν θέλουν να ξαναγίνουν εκλογές.

Καταλαβαίνουν ότι το βάρος της προσοχής πρέπει να πέσει στην οικονομία και στις γενικότερες μεταρρυθμίσεις και όχι στις εκλογές για να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν.

Την ανησυχία των αγορών και του επιχειρηματικού κόσμου προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση για επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ισχυρότερος οικονομικός οργανισμός στην Τουρκία, η Ένωση Βιομηχάνων (TÜSİAD), αντιδρώντας στην απόφαση των εκλογών άσκησε την Τρίτη πιέσεις στην τουρκική κυβέρνηση να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της στην ανάκαμψη της οικονομίας και των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Άμεση ήταν η απάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, ο οποίος τόνισε: «Κάποιες ενώσεις επιχειρηματιών προβαίνουν σε κάποιες περίεργες δηλώσεις μετά την απόφαση για εκλογές. Κάνετε λάθος. Ο καθείς να γνωρίζει τα όριά του και να κοιτάζει τη δουλειά του».

Η απόφαση για εκλογές πάντως οδήγησε την τουρκική λίρα στο να χάσει πάλι, την Τρίτη, περίπου το 1,5% της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Έντονες και με αγανάκτηση οι αντιδράσεις του κόσμου για τη νέα εκλογική αναμέτρηση, η οποία υπάρχουν φόβοι ότι θα ανοίξει έναν νέο γύρο πολιτικής πόλωσης στην Τουρκία.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Στο κόκκινο η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με την Αγκυρα να στέλνει γεωτρύπανο στην ΑΟΖ Κύπρου και τον Ερντογάν να ζητά προκλητικά από το ΝΑΤΟ να στηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίαςστην περιοχή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου Μεσογειακού Διαλόγου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Άγκυρα, δήλωσε πως η χώρα του αναμένει από το ΝΑΤΟ να υποστηρίξει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν ανησυχίες για τα σχέδια της Άγκυρας να πραγματοποιήσει εργασίες γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share