Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ευρωεκλογές - Βασίλης Λεβέντης: "Εκβιαστικό δίλημμα δικομματισμού"!

Θα σχίσουν τα πτυχία τους οι δημοσκόποι!

7 Μαΐου 2019 16:31
Ευρωεκλογές - Βασίλης Λεβέντης:

"Εκβιαστικό είναι το δίλημμα του δικομματισμού" δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης και ζήτησε από τους πολίτες να το αποφύγουν! Τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για το διακύβευμα τον ευρωεκλόγών παρουσίασε ο Βασίλης Λεβέντης!

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλυσε τα ζητήματα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις επικείμενες ευρωεκλογές και τόνισε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της Ευρώπης. Είπε ακόμα ότι η ΕΕ έχει προβλήματα και πρέπει να διορθωθούν, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αμφισβητείται η ΕΕ. «Θέλουμε μεγαλύτερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη», είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι «όσοι σαμποτάρουν το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης δεν διαφέρουν από τους φασίστες».

Ο κ. Λεβέντης με αφορμή του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του, μίλησε για νίκη της Ένωσης Κεντρώων στις ευρωεκλογές και ζήτησε από τους απλούς πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του δικομματισμού και της ακραίας πόλωσης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τους οποίους και κατηγόρησε ότι χρεοκόπησαν τη χώρα με τις πολιτικές τους.

Όσον αφορά την πρόταση για να απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον πρωθυπουργό, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πάρει βραβείου θράσους και ο ελληνικός λαός το Νόμπελ που τους ανέχεται ως κυβέρνησης».

Σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η Ένωση Κεντρώων στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το κόμμα του ψηφίζει ό,τι θετικό μέτρο αφορά τους πολίτες, διευκρίνισε, όμως, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεζούμισε για 4 χρόνια τους πολίτες τώρα επιστρέφει μέρος των απολεσθέντων εισοδημάτων από τα ματωμένα πλεονάσματα».

Για τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Κανένα σπίτι δεν πρέπει να περάσει στα χέρια των ξένων funds. Θα πρέπει να προηγείται πάντα διαβούλευση εξάμηνη ανάμεσα στον δανειολήπτη και στην τράπεζα για να ελεγχθεί αντικειμενικά το οικονομικό προφίλ των δανειοληπτών».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις, δηλώνοντας ότι έχει κάνει και το κόμμα του μετρήσεις κοινής γνώμης και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται κοντά στο 4,5% και όχι στα ποσοστά που δίνουν οι πρόσφατες εταιρείες δημοσκοπήσεων. «Στις 26 Μαΐου οι δημοσκόποι θα σκίσουν τα πτυχία τους και οι πολίτες θα απαλλαγούν και από τον Τσίπρα και από τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Νίκος Παππάς: "Τίποτα δεν είναι μεμπτό στις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα"!

"Τίποτα δεν είναι μεμπτό στις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα"! Δήλωσε ο Νίκος Παππάς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης!

Σε συνέντευξη ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «περήφανο κληρονόμο μίας πολιτικής παράδοσης, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε στιγμή ανωμαλίας σ’ αυτό τον τόπο […] την οποία έχει επιδιώξει και υπερηφάνως υπερασπίζεται ο ίδιος».

«Αφανές και βάρβαρο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «προσπαθεί να το κρύψει πίσω από στρακαστρούκες επικοινωνιακού τύπου».

«Έχει ένα πρόγραμμα αφανές και βάρβαρο η ΝΔ και προσπαθεί αυτό να το κρύψει πίσω από στρακαστρούκες επικοινωνιακού τύπου. Ο λαός, όμως, καταλαβαίνει ότι όταν αναδεικνύονται ζητήματα που κρατάνε ένα 24ωρο, είναι απολύτως προφανές ότι αναδεικνύονται για να μη συζητήσουμε επί της ουσίας», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για την εκτροπή του πολιτικού διαλόγου από το διακύβευμα των ευρωεκλογών, που αφορά «τη θέση της Ελλάδας και τη θεσμική συγκρότηση της Ευρώπης». Όπως είπε, «θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να συζητήσουν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό, για το 8ωρο, για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ […]»

«Έχει ένα πρόγραμμα αφανές και βάρβαρο η ΝΔ και προσπαθεί αυτό να το κρύψει πίσω από στρακαστρούκες επικοινωνιακού τύπου. Ο λαός, όμως, καταλαβαίνει ότι όταν αναδεικνύονται ζητήματα που κρατάνε ένα 24ωρο, είναι απολύτως προφανές ότι αναδεικνύονται για να μη συζητήσουμε επί της ουσίας», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για την εκτροπή του πολιτικού διαλόγου από το διακύβευμα των ευρωεκλογών, που αφορά «τη θέση της Ελλάδας και τη θεσμική συγκρότηση της Ευρώπης». Όπως είπε, «θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να συζητήσουν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό, για το 8ωρο, για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ […]».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τις διακοπές του πρωθυπουργού με το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου, είπε ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μεμπτό».

Όπως είπε, «ο Τσίπρας δεν ζει τη ζωή των μεγιστάνων, όπως οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που έχουν γίνει ζάμπλουτοι», τονίζοντας ότι «οι περιουσίες οι οποίες συσσωρεύσανε, είναι απολύτως προφανές ότι δεν προκύπτουν από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Μιλάμε για σπίτια ανά την υφήλιο, μιλάμε για εκτάσεις οι οποίες είναι αμέτρητες, μιλάμε για μετρητά τα οποία και αυτά είναι αμέτρητα, ας μου επιτραπεί».

«Το πώς ζει και το πώς πολιτεύεται ο καθένας είναι πολύ εύκολο να το δει κανείς», συνέχισε, αναφέροντας ότι «ο Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε διαμέρισμα […] και αυτές τις επιλογές ζωής έχει κάνει. Και όποιοι προσπαθούν να τον πλήξουν μέσω αυτής της οδού, απλώς νομίζω ότι θα διαπιστώσουν ότι δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα η μέθοδός τους».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share