Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο!

Σύσσωμη η κυβερνητική ομάδα του ΚΚΕ υπέγραψε!

3 Μαΐου 2019 14:30
ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο!

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο! Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος υπέγραψε την αιτιολογική έκθεση!

«Με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017 προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου από 9.500 ευρώ σε λιγότερο από 6.000 ευρώ, από την 01/01/2020, για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω αφαίμαξη στα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα.

Tην κατάργηση της διάταξης του ν. 4472/2017 με την οποία μειώνεται το αφορολόγητο για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, προτείνει το ΚΚΕ με τροπολογία που κατάθεσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Το ΚΚΕ ζητά την ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες και να προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα. Για τους λόγους αυτούς με την παρούσα τροπολογία προτείνεται η κατάργηση τoυ αντιλαϊκού μέτρου μείωσης του αφορολόγητου που προβλέπεται με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον γγ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Θρίαμβο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον Κώστα Μπακογιάννη! (Video)

Οι εκλογές πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις που γίνονται δείχνουν τα πρώτα δείγματα από τις επιλογές του κόσμου! Ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για τον δήμο Αθηναίων σημειώνει ανοδική πορεία!

Ο Κώστας Μπακογιάννης , τρεις μήνες πριν τις εκλογές, με τη διαφορά από τον δεύτερο, Παύλο Γερουλάνο, σε έρευνα της Alco, να μεγαλώνει στις 26,5 μονάδες.

Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει 38,3%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί με 11,8%.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,6%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,6% στην τέταρτη, ο Νίκος Σοφιανός με 5,7% και ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2% στην τελευταία θέση.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει αθροιστικά τα ποσοστά των τεσσάρων συνυποψηφίων του, ενώ η συνεχής άνοδο στην προτίμηση των Αθηναίων στο πρόσωπό του που καταγράφεται το τελευταίο τρίμηνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνεται και στην εν λόγω δημοσκόπηση της Alco.

Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, βρισκόταν στο 37% με την διαφορά από τον δεύτερο στις 24 μονάδες.

Η συνεχής ανοδική πορεία του Κώστα Μπακογιάννη γίνεται ακόμα πιο σαφής αν συγκριθούν οι αριθμοί με την πρώτη δημοσκόπησης (Opinion Poll) της προεκλογικής περιόδου που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε συγκέντρωνε ποσοστό 33,8% και η διαφορά από τον δεύτερο ήταν περίπου 25 μονάδες.

TAGS
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share