Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Κώστας Μπακογιάννης: "Το τρόλεϊ είναι ο μέσο που ξεχωρίζει στην πόλη μας"!

Μετά την επίσκεψη του στο εποπτείο!

30 Απριλίου 2019 11:47
Κώστας Μπακογιάννης:

"Το τρόλεϊ είναι ο μέσο που ξεχωρίζει στην πόλη μας" τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την επίσκεψη του στο εποπτείο τρόλεϊ της Ομόνοιας!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε για τα προβλήματα των εργαζομένων στα τρόλεϊ με πιο σημαντικό ίσως αυτό της ασφάλειας. Κυρίως στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς αρκετά Σαββατοκύριακα, τρόλεϊ με επιβάτες έχουν δεχτεί επιθέσεις από τους γνωστούς-άγνωστους ταραξίες.

«Δεκαετίες τώρα είναι εκείνο το μέσο που ξεχωρίζει στην πόλη μας. Είναι συνδεδεμένο με τη ζωή των Αθηναίων. Προστατεύει το περιβάλλον και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του.

Κώστας Μπακογιάννης

«Δεν μπορεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των οδηγών και δεκάδων επιβατών να κινδυνεύει κάθε τρεις και λίγο. Ο Δήμος οφείλει από την πλευρά του να κάνει ό,τι μπορεί ώστε όσοι ζουν και κινούνται στην Αθήνα να αισθάνονται ασφαλείς κάθε ώρα της ημέρας και την νύχτας», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης σημειώνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη για σύσταση ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας όπως προβλέπει το πρόγραμμά του.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τα τρόλεϊ κατά τη διέλευσή τους, από διάφορα σημεία της πόλης.

«Το κλάδεμα των δέντρων προκειμένου να μην μπλέκονται οι »κεραίες» των οχημάτων είναι το πρώτο αλλά όχι το μοναδικό. Δουλειά του Δήμου είναι να απομακρύνει τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και βέβαια να φροντίσει ώστε οι κάδοι των απορριμμάτων να είναι τοποθετημένοι στις θέσεις τους και όχι παρατημένοι όπου να ’ναι με αποτέλεσμα να εμποδίζουν και τελικά να καθυστερούν τα τρόλεϊ», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης αναγνωρίζοντας ότι είναι καταλυτική η παρέμβαση του Δήμου σε αυτά τα θέματα καθώς το συγκεκριμένο μέσο έχει μια σχετικά σταθερή τροχιά στο δρόμο και όταν παρεμποδίζεται καθυστερούν τα δρομολόγια και ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό.

Μπακογιάννης: Έδειξε την πόρτα της εξόδου σε υποψήφιο του!

Κώστας Μπακογιάννης

Εκτός ψηφοδελτίων έθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης υποψήφιο διαμερισματικό σύμβουλο στην πέμπτη κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, έπειτα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο φαρμακείο του στρατιωτικού νοσοκομείο 401 και έχει αποταχθεί από τον ελληνικό στρατό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, πρόκειται για τον φαρμακοποιό Γ.Γ., ο οποίος διατηρεί σήμερα ιδιωτικό φαρμακείο μετά την απόταξή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο εν λόγω υποψήφιος πριν από δέκα χρόνια ήταν διευθυντής φαρμακείου στο 401 ΓΣΝΑ. Επειτα από καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική εσωτερική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, ο Γ.Γ. ήταν ο υπεύθυνος για μια σειρά υπερκοστολογήσεων και αγοράς υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα και σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διατηρούσε παράνομα συνεταιριστικό ποσοστό σε ιδιωτικό φαρμακείο σε κεντρική συνοικία της Αθήνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα στα οικονομικά του φαρμακείου του 401 ΓΣΝΑ έγινε από ελεγκτές του στρατού και, σύμφωνα με αυτήν, ο Γ.Γ. θεωρήθηκε υπεύθυνος για σειρά οικονομικών ατασθαλιών στις χρήσεις των ετών 2008, 2009 και 2010: σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί παραγγελίες ύψους σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ για τις οποίες δεν υπήρχαν εντολές προμήθειας, από τις οποίες υλικό αξίας 290.000 ευρώ δεν συνοδευόταν από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Ειδικά για τη χρήση του 2008, όπου ήταν διευθυντής-διαχειριστής, του καταλογίστηκαν άλλες 200.000 ευρώ ως «τρύπα» στα οικονομικά.
Η αντίδραση Ηλιόπουλου

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Στο βαθμό που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν διαψεύδεται, ερχόμαστε αντιμέτωποι, για άλλη μία φορά, με μια μακρά λίστα επιλογών του κυρίου Μπακογιάννη που έχουν ένα κοινό: κακή διαχείριση, οικονομικά ελλείμματα, οικονομική αδιαφάνεια, αναποτελεσματική διοίκηση. Εάν αυτή η λογική περιβάλλει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που ευαγγελίζεται ο κ. Μπακογιάννης, είναι δεδομένο ότι η Αθήνα κινδυνεύει να συνεχίσει τον κατήφορο της ανυποληψίας και της εγκατάλειψης.

Αυτή την Αθήνα, την ξέρουμε και δεν την έχουμε ανάγκη. Όχι μόνο γιατί είναι ηθικά απαράδεκτη, αλλά γιατί είναι αυτή που μας καθηλώνει στο παρελθόν. Περιμένω από τον λαλίστατο κ. Κώστα Μπακογιάννη μια απλή απάντηση". "Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή κ. Κώστα Μπακογιάννη;" διερωτάται ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Μπακογιάννη

«Ο Συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» δεν δέχεται την παραμικρή σκιά σε θέματα ηθικής τάξης. Υπερβαίνοντας όσα προβλέπει ο νόμος, ζητήσαμε επιπλέον από όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εκκρεμεί εναντίον τους καμία ποινική δίωξη. Μετά από δημοσίευμα που κινητοποίησε από την πλευρά μας σχετική επιπρόσθετη έρευνα, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι συγκεκριμένος υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος προσκόμισε ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Εδώ, τέτοιες συμπεριφορές, δεν γίνονται ανεκτές. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί τους 228 ανθρώπους του Συνδυασμού μας που μάχονται κάθε μέρα για τούτη την πόλη. Το τεκμήριο της αθωότητας του ανήκει. Ας τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Με τον Συνδυασμό μας υποψήφιος δεν θα είναι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδυασμού "Αθήνα Ψηλά"του Κώστα Μπακογιάννη και στο υστερόγραφο επισημαίνεται:

"Ευχαριστούμε την Εφημερίδα των Συντακτών. Στις περιπτώσεις που η δημοσιογραφική έρευνα γίνεται σωστά, βοηθά στην αναζήτηση των ορθών επιλογών".

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share