Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Με την Νέα Δημοκρατία ήθελε να είναι ο Αλέξης Γεωργούλης! - Δεν του έγινε όμως πρόταση!

Ήθελε με κάθε τρόπο να είναι στις Ευρωεκλογές!

25 Απριλίου 2019 15:30
Με την Νέα Δημοκρατία ήθελε να είναι ο Αλέξης Γεωργούλης! - Δεν του έγινε όμως πρόταση!

Με κάθε τρόπο ήθελε μάλλον ο αγαπημένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης να βρίσκεται υποψήφιος στις Ευρωεκλογές! Όπως ανακοίνωσε ήθελε να είναι με την Νέα Δημοκρατία αλλά δεν του έγινε πρόταση και έτσι αποφάσισε να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως είπε στην ΕΡΤ 1, λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, βρισκόταν σε συζητήσεις και με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να του έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εφόσον δεν προχώρησε η «γαλάζια» υποψηφιότητά του, έκανε δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο.

«Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να μιλήσουμε για τον πολιτισμό μας, για την Ελλάδα και πώς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Γεωργούλης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση να υποστηρίξει όσα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται.

Συγκεκριμένα, εξήρε τη δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφερόμενος στην εταιρεία που διαχειρίζεται την επιστροφή φόρων από παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού που γυρίζονται στην Ελλάδα. Όπως είπε, αυτό που γίνεται τώρα «είναι απίστευτο» προσθέτοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί μ' αυτό, το οποίο αποτελεί «ένα πολύ καλό εργαλείο» για να προχωρήσει η Ελλάδα με ιδιαίτερη εξωστρέφεια στα πολιτιστικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον αγγίζει το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στον φασισμό και την Ακροδεξιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι δεν θα «πατούσε» πάνω στο πεδίο του πολιτισμού αν δεν τον άγγιζε, συμπληρώνοντας πως «αν ο πολιτισμός δεν αφήνει τον πλουραλισμό, δεν υποστηρίζει τη διαφορετικότητα ή τη μοναδικότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, δεν είναι πολιτισμός».

Αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν θα γίνει πολιτικός, ο κ. Γεωργούλης είπε ότι η λέξη «πολιτικός» έχει πολλές ερμηνείες και ότι ο ίδιος δεν θέλει να φτάσει σε επίπεδο επαγγελματία πολιτικού.

Ευρωεκλογές: Ο Αλέξης Γεωργούλης και επίσημα στον... ΣΥΡΙΖΑ!

Επίσημα, από τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάστηκε ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης στην λίστα του κυβερνώντος κόμματος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το όνομα του ηθοποιού ακούστηκε και το… πιο δυνατό χειροκρότημα!

Συγκεκριμένα, όταν έφτασε η στιγμή να παρουσιάσει τον γνωστό ηθοποιό, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χιούμορ για το… κοινό τους όνομα, λέγοντας συγκεκριμένα: "Αν και κάποιοι είπαν ότι δεν χωρούν πολλοί Αλέξηδες, εντούτοις εγώ είμαι μεγαλόψυχος! Θα καλέσω τον Αλέξη τον Γεωργούλη, έναν από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη".

Ο Αλέξης Γεωργούλης άκουγε τον πρωθυπουργό και όταν ο τελευταίος τελείωσε την φράση του, τον πλησίασε και τον αγκάλιασε, ενώ τα χαμόγελα… έδιναν κι έπαιρναν.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share