Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ενοχλημένος ο Γιάννης Μπουτάρης: Πολιτική για μένα τέλος!

Τι έγινε;

25 Απριλίου 2019 14:10
Ενοχλημένος ο Γιάννης Μπουτάρης: Πολιτική για μένα τέλος!

Ευχές στους Θεσσαλονικείς για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στο δημαρχιακό μέγαρο.
Ο κ.Μπουτάρης, ερωτηθείς για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και για ενδεχόμενη στήριξη σε κάποιον υποψήφιο, απάντησε: «Εκτός από τη συναισθηματική συμπάθεια που έχω προς την ομάδα του Πέτρου Λεκάκη δεν είμαι αυτός που θα δώσω οδηγίες. Θα πρέπει να γίνουν συμπράξεις. Για μένα η ανάμειξη με την πολιτική τελείωσε από τότε που ανακοίνωσα πως δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος».

Με αφορμή τις τελευταίες συνεδριάσεις, που δεν έγιναν λόγω έλλειψης απαρτίας και σχολιάζοντας το πώς θα διοικηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης έως τις 31 Αυγούστου ο κ.Μπουτάρης είπε: «Ο δήμος πρέπει να διοικηθεί. Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε και δεν υπήρχε απαρτία σε δυο συνεδριάσεις είναι εξαιρετικά λυπηρό. Δείχνει ασέβεια προς τους ψηφοφόρους. Η δουλειά του δημοτικού συμβούλου είναι να έρχεται στα δημοτικά συμβούλια ένα απόγευμα κάθε 15 μέρες».
Με αφορμή, τέλος, δημοσιεύματα διέψευσε οποιαδήποτε στήριξη προς το κόμμα των Ελλήνων Ριζοσπαστών. «Με ενόχλησε διότι δεν έχω καμία ιδεολογία ή συνάφεια με την πολιτική των Ελλήνων Ριζοσπαστών και λυπάμαι που ο ίδιος ο Σάββας Τσιτουρίδης δέχτηκε να μεταχειρίζονται το όνομα μου».

Γ. Μπουτάρης: "Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας! Όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό!"

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στην παρουσίαση της κίνησης τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, της κυρίας Διαμαντοπούλου, του κ. Ραγκούση και του κ. Φλωρίδη.

O Γιάννης Μπουτάρης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε: "Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας γιατί όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό".Αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα είπε: "Πάμε για μία καινούρια Ελλάδα. Και με σαλαμούρα το καινούριο δεν γίνεται. Είμαστε όλοι με χάπια. Πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούρια. Νέοι είμαστε ακόμα".

Πανικός στο ΑΠΘ από την φωτιά: Εγκλωβισμοί και αναπνευστικά προβλήματα! (Video)

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο Αριστοτέλειο ΠανεπιστήμιοΘεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, όταν ξέσπασε φωτιά στο κτήριο που στεγάζεται το βιολογικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι φλόγες, σύμφωνα με το voria.gr, εγκλώβισαν δυο άτομα, ενώ από τις αναθυμιάσεις αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δυο πυροσβέστες και η μια εκ των εγκλωβισμένων.

Ακούστηκε κρότος από το υπόγειο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του εν λόγω τμήματος του ΑΠΘ αντιλήφθηκε καπνούς να έρχονται από το υπόγειο του κτηρίου, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι άκουσαν έναν κρότο από αίθουσα στην οποία βρίσκεται ένας διανομέας ρεύματος.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη πυροσβεστών, αποτελούμενη από 35 άτομα με 9 οχήματα.

Εγκλωβίστηκε 28χρονη υποψήφια διδάκτωρ και ένας εργαζόμενος
Η αγωνία έφθασε στο ζενίθ όταν διαπιστώθηκε ότι μια 28χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ, εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ του κτηρίου, λόγω της διακοπής ρεύματος που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Σχεδόν ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν για έναν ακόμη άνθρωπο -εργαζόμενο στο ΑΠΘ- ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο κτήριο του Φυσικομαθηματικού.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share