Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παίρνει θέση για την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια!

Τι έγινε στην συνάντηση του με τον διοικητή της ΑΑΔΕ;

25 Απριλίου 2019 13:05
Ο Προκόπης Παυλόπουλος παίρνει θέση για την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια!

Το πρόστιμο που επέβαλλε η ΑΑΔΕ στην 90χρονη γιαγιά που ζει στην Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει για ακόμα μια φορά την αντίδραση του κόσμου.. Το πρόστιμο ήρθε με την αιτιολογία της μη έναρξης επαγγέλματος από την ΑΑΔΕ και ανέρχεται σε 2.600 ευρώ! Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε κοινή του συνάντηση με τον διοικητή της ΑΑΔΕ πήρε θέση για την 90χρονη ηλικιωμένη και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε!

Η περιπέτεια της ηλικιωμένης Σουζάνας συγκίνησε όλη την Ελλάδα και φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος σήμερα δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος του παρέδωσε και φέτος τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως, έκανε και άλλο ένα σχόλιο – έμμεση αναφορά στην γιαγιά – Σουζάνα.

Μέρες που είναι, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Όπως ανέφεραν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας. Επίσης όπως τονίζουν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη υπέργηρη συμπολίτη μας.

"Δεν έχω άλλα λεφτά...άμα πεθάνω κάντε μου κατάσχεση το φέρετρο" - Συγκλονιστικά τα λόγια της 90χρονης γιαγιάς! (Video)

Απίστευτα είναι τα λόγια της ηλικιωμένης που πουλούσε τερλίκια στην Θεσσαλονίκη μετά το πρόστιμο που της επέβαλε η ΑΑΔΕ ύψους 2.600 ευρώ! "Δεν έχω άλλα λεφτά...άμα πεθάνω κάντε μου κατάσχεση το φέρετρο" δεν αντέχει άλλα χτυπήματα η 90χρονη γιαγιά..

Η γιαγιά, επανέλαβε πως είχε μεταβεί στην λαϊκή προκειμένου να πουλήσει τις μάλλινες παντόφλες που έπλεκε μόλις δύο φορές, γιατί τα κρύα του χειμώνα δεν θα τις επέτρεπαν έτσι κι αλλιώς να πηγαίνει συχνά και να παραμένει για ώρα στο σημείο.

" Το έγκλημα της ήταν που βγήκε να πουλήσει τις παντόφλες για 3 ή 4 ευρώ ώστε να μπορεί να επιβιώσει", τόνισε η κόρη της ηλικιωμένης που εμφανίστηκε μαζί της στην κάμερα, βοηθώντας την να μιλήσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πηγές της ΑΑΔΕ τονίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας, ενώ ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, η ηλικιωμένη έζησε μια ακόμη περιπέτεια μόλις δύο μέρες νωρίτερα, όταν και έπεσε θύμα ληστείας χάνοντας έτσι τον σταυρό της, ένα από τα λίγα αντικείμενα αξίας που έχει στην κατοχή της. Μάλιστα όπως πρόσθεσε, ο σταυρός είχε και συναισθηματική αξία καθώς ήταν δώρο της κόρης της.

Δείτε το βίντεο με την ηλικιωμένη που μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share