Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παύλος Πολάκης: Ο ιατρικός σύλλογος τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό για την αήθη επίθεση στον Κυμπουρόπουλο!

Σάλος αντιδράσεων με την ανάρτηση του!

23 Απριλίου 2019 20:45
Παύλος Πολάκης: Ο ιατρικός σύλλογος τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό για την αήθη επίθεση στον Κυμπουρόπουλο!

Στο Πειθαρχικό παραπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για την αήθη επίθεση σε βάρος του (συναδέλφου του ιατρού) Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του, αποφάσισε την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του ιατρού Παύλου Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά, με το μέλος του ΙΣΑ Σ. Κυμπουρόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία.

Έγινε πρόταση για το σχηματισμό πειθαρχικού φακέλου και την άμεση αποστολή εγγράφου στον ιατρό Π. Πολάκη ,για τις έγγραφες απόψεις του, όσον αφορά στη σκοπιμότητα της ανάρτησής του κατά συναδέλφου ΑΜΕΑ, κατά πόσο συνάδει ενόψει του περιεχομένου της, με την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 21 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΚΙΔ- ν. 3418/2005) υποχρέωση κάθε ιατρού να διατηρεί καλές επαγγελματικές σχέσεις με τους συναδέλφους του, να βοηθά αυτούς πρόθυμα και να μην τους επικρίνει δημοσίως. Καθώς και με τη βασική υποχρέωση του ιατρού να απόσχει από κάθε πράξη που είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την επαγγελματική του συμπεριφορά, ώστε να καταξιώνεται στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου και να προάγει το κύρος και την αξιοπιστία του ιατρικού σώματος, συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύει κάθε ιατρός όχι μόνον κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά και στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής έκφανσης της προσωπικότητάς του(άρθρο 2 του ΚΙΔ).

Σημειώνεται ότι στη διάταξη του άρθρου 321 του ν. 4512/2018 ορίζεται ότι : «Σε περίπτωση καταγγελίας για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στήριξε από το βήμα της Βουλής τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, την ώρα που η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την ανάρτησή του αυτή!

Κυμπουρόπουλος: Με εξέπληξε δυσάρεστα η κάλυψη στον Πολάκη!

Ο Κυμπουρόπουλος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία μίλησε ξανά για την επίθεση που δέχτηκε από τον Παύλο Πολάκη. Δήλωσε δυσαρεστημένος και έκπληκτος για την δημόσια στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη!

Η λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Πολάκης με… σπάνια ήρεμο ύφος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση από την Βουλή ότι αυτό συνέβη διότι του… τράβηξε το αυτί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κυμπουρόπουλος με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook παίνει εκ νέου θέση, τονίζοντας πως στεναχωρήθηκε τόσο από την ίσια την επίθεση, όσο και από την «κάλυψη» που παρείχε στον κ. Πολάκη ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυμπουρόπουλος αναφέρει: "Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός. Ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Ετσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια. Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω"

Οι αντιδράσεις είναι συνεχείς και όπως φαίνεται η κόντρα που ξεκίνησε θα συνεχιστεί στην Βουλή..

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share