Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η ΠΟΕΔΗΝ κρίνει απαράδεκτη τη στάση του Παύλου Πολάκη!

Δεν θα έπρεπε να φέρεται έτσι στα άτομα με αναπηρία!

23 Απριλίου 2019 17:45
Η ΠΟΕΔΗΝ κρίνει απαράδεκτη τη στάση του Παύλου Πολάκη!

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη και ειδικά για το πως καταφέρεται στα άτομα με αναπηρία.. Σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλου.

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η νέα ανάρτηση Πολάκη και μάλιστα γιατρού για την πρόσληψη Ιατρού ΕΣΥ με τις ευεργετικές διατάξεις των ΑΜΕΑ υποψηφίου Ευρωβουλευτή με άλλο κόμμα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Τυφλωμένος από κομματικό φανατισμό, επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη να κερδίσουν τη ζωή τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είναι «απαράδεκτο υπουργός Υγείας να καταφέρεται κατά ατόμων με αναπηρία».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ισχύουν σε όλο το Δημόσιο. Η κάθε προκήρυξη περιλαμβάνει ποσοστό 5% προσλήψεων ατόμων ΑΜΕΑ οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας (ν.2643/1998). Όπως και για τις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ (ν. 2920/2001, Π.Δ. 73 ΦΕΚ 116/23-9-2015).

Με τις εν λόγω διατάξεις προστατεύονται τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά στον ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι σήμερα «5.000 άτομα με αναπηρία υπηρετούν στο ΕΣΥ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Άτομα με αναπηρία που προσλήφθηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις είναι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο τους γιατί δίνουν αγώνα ζωής».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι ευεργετικές διατάξεις καθιερώθηκαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτό που ισχυρίζεται ο Πολάκης. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες για δουλειά στα άτομα με αναπηρία».

«Είναι μικρότητα να...»Τι απάντησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στον Παύλο Πολάκη!

Μια πολυαναμενόμενη απάντηση στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον τρόπο που διορίστηκε ο ίδιος στο ΕΣΥ, έδωσε πριν από λίγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε τα εξής:

«Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα.

Αυτά χρειάζονται κόπο, προσπάθεια κανείς δεν μίλησε ότι δεν χρειάζονται κάποια υποστήριξη για να φτάσουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Υπηρεσίες για όλους, για όλους τους ανθρώπους που έχουνε ανάγκη, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εργαλεία, τις δικές τους δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν την εργασία τους, την οικογένειά τους, να έχουν το σπιτικό τους, να κάνουν τα ταξίδια τους, να κυκλοφορήσουν σε ένα κράτος και να έχουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, δομές υγείας, εκπαίδευση.

Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει.
Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτιρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».

Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share