Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Στηρίζω τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας των Ποντίων!

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος...

20 Απριλίου 2019 14:00
Μητσοτάκης: Στηρίζω τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας των Ποντίων!

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στον αγώνα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Δεσμεύθηκε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με τη συμμετοχή της τόσο στην Ευρωβουλή όσο και σε όλα τα διεθνή Fora τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις δράσεις τους και ζήτησαν την αρωγή του στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουν ενόψει και της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας σήμερα, στη Βουλή για να συζητήσουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό: Τη συμπλήρωση 100 ετών, φέτος, την 19η Μαΐου, από την ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Μικρά Ασία.

Δεσμεύθηκα, στον Πρόεδρο, ότι προσωπικά αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό στην προσπάθειά μας να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα αυτό. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο, είναι απαραίτητο μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος.

Η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέλω να γνωρίζει ο Πρόεδρος, η Ομοσπονδία, όλα τα Σωματεία της βάσης του Ποντιακού Ελληνισμού, ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, θα είμαστε κοντά τους. Και εύχομαι πραγματικά η προσπάθεια αυτή να βρει συνολικά διακομματική αναγνώριση, το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι ζήτημα εθνικό και έτσι θα αντιμετωπιστεί από εμένα προσωπικά και, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Επενδύσεις χωρίς «γραφειοκρατικά εμπόδια» επιθυμεί ο Μητσοτάκης!

Επενδύσεις χωρίς «γραφειοκρατικά εμπόδια» επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Στην Κύπρο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στέλνει το μήνυμα του για τις επενδύσεις..

Το 2016, όταν ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στο εξωτερικό ως αρχηγός κόμματος ήταν αυτό στην Κύπρο, έχοντας σχεδόν παρόμοιο πρόγραμμα με το σημερινό.

Κάπως έτσι, θα κλείσει κατά κάποια έννοια ένας κύκλος, δεδομένου πως θα είναι – εκτός απροόπτου – το τελευταίο «εκτός τειχών» ταξίδι του κ. Μητσοτάκη πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου!

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα συμμετάσχει επίσης ως ομιλητής σε οικονομικό φόρουμ, θα συναντήσει Έλληνες φοιτητές και μέλη της ΝΔ που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και θ’ απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος του ΔΗΣΥ με τίτλο «Όραμα Κύπρος 2030». Στο επίκεντρο των συναντήσεων, εξάλλου, εκτός ασφαλώς από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θα βρεθούν τα ενεργειακά και η οικονομία.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σαφή μηνύματα για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του ως κυβέρνηση. Αφορμή ήταν η επίσκεψή του στον ΟΛΠ, όπου είχε συνάντηση με τους επιτελείς της κινεζικής Cosco που έχει επενδύσει στον Πειραιά κι «απειλείται» τώρα από τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που φέρεται να επιθυμεί να βάλει προσκόμματα στην επέκταση της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στις δηλώσεις του, τα γραφειοκρατικά εμπόδια για επενδύσεις ανάλογες με αυτή της Cosco πρέπει ν’ αρθούν και να μη χρησιμοποιείται η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ως άλλοθι για την καθυστέρηση επενδύσεων. Έτσι, μίλησε για «ικανοποιητική ισορροπία» που πρέπει να εξευρεθεί ανάμεσα στην ανάγκη προστασίας του πολιτισμού της χώρας και της αναπτυξιακής δυναμικής της και τόνισε πως «οι κανόνες του παιχνιδιού δεν πρέπει ν’ αλλάξουν εκ των υστέρων», φωτογραφίζοντας ευκρινώς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρει ακόμη και με «νυχτερινές» τροπολογίες τη νομοθεσία στα μέτρα της.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share