Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μάταια προσπαθεί ο Πολάκης να μην αρθεί η ασυλία του!

Κάνει τα πάντα αλλά δεν τα καταφέρνει!

19 Απριλίου 2019 16:01
Μάταια προσπαθεί ο Πολάκης να μην αρθεί η ασυλία του!

Ο Παύλος Πολάκης κάνει τα πάντα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά μάταια.. Ότι κι αν κάνει για να μην αρθεί η ασυλία του δυστυχώς δεν έχει αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στη Βουλή!

Στη δήλωσή του γιατί ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει:

«Ζήτησα να μην αρθεί η ασυλία μου, ως βουλευτής γιατί είναι πολιτική δραστηριότητα και είναι στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θυμίζω ότι κ. Γεωργιάδης έχει χρησιμοποιήσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον πολιτικών αντιπάλων του και η μήνυσή του είναι φθηνός αντιπερισπασμός, λόγω των γενικότερων αποκαλύψεων που έχει γίνει για την δραστηριότητά του σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Νοβάρτις.

Ωστόσο δεν ζήτησα εγώ να προχωρήσει η υπόθεση με το το άρθρο 84 περί ευθύνης υπουργών αλλά υπήρξε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Βουλής ότι η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης πρέπει να πηγαίνει με αυτή την διαδικασία. Εγώ δεν ήθελα να αρθεί η ασυλία μου για τον εξής λόγο: Έπιασα τον κλέφτη, τον έστειλα στον εισαγγελέα και μου κάνει μήνυση ότι του μίλησα άσχημα. Αυτό ήταν η ουσία της μήνυσης του κ. Γεωργιάδη».

Και συνέχισε: «Είναι προκλητικό να βλέπεις, τους ανθρώπους τους οποίους πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη, μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό και με στοιχεία από την εισαγγελία διαφθοράς να βγαίνουν και με ένα απύθμενο θράσος – το οποίο εδράζεται στην αντίληψή τους ότι ποτέ δεν θα ελεγχθούν και έχουν το ακαταδίωκτο και τώρα βλέπουν να πλησιάζει η τανάλια της Δικαιοσύνης – ουσιαστικά αμολάνε λάσπη και κατηγορούν που βρήκαμε την κλεψιά» δήλωσε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης, με την λήξη της συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου (για την υπόθεση Νοβάρτις) και του Μάριου Σαλμά (για τις αρθροσκοπήσεις) σχολίασε τις ομιλίες των δύο βουλευτών, όπως και του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ αναφέρθηκε και στην εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας να μην αρθεί η δική του ασυλία και στους λόγους που ο ίδιος ζήτησε κάτι πολάκης για τέτοιο.Πολάκης για τον Ανδρέα Λοβέρδο

«Όποιος έχει μάτια και στοιχειώδεις νευρωνικές συνάψεις στον εγκέφαλό του και διαβάσει αυτά που είπε στη Βουλή, θα δει πάρα πολύ καλά ότι με την δικιά του συμβολή και υπογραφή και μάλιστα με συγκεκριμένες καταγγελίες περί χρηματισμού, οι οποίες στοιχειοθετούνται προφύλαξε την Νοβάρτις από την μείωση των τιμών που υπέστησαν άλλες εταιρείες και μάλιστα με προκλητικό τρόπο τιμολόγησε χειρόγραφα φάρμακο της εταιρείας αυτής το οποίο έκανε τεράστιες πωλήσεις παίρνοντας μια πάρα πολύ υψηλή τιμή και μάλιστα δεν τιμολόγησε και ανταγωνιστικά φάρμακα».Για τον Ευ. Βενιζέλο

«Ο κ. Βενιζέλος είναι ο τελευταίος που πρέπει να ομιλεί περί σκευωρίας και σκανδάλων και με μια λογική Μαρίας Αντουανέτας «το κράτος είμαστε εμείς και πως τολμάτε να μας ελέγχετε». Γιατί ο κ. Βενιζέλος έλεγε τα ίδια και με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Που τότε αναγνώριζε τα νούμερα των τραπεζικών λογαριασμών ως αριθμούς τηλεφώνου κι έρχεται σήμερα εδώ να μιλήσει για σκευωρία. Μόνο την χλεύη της ιστορίας χρειάζεται ο κ. Βενιζέλος».Για τον Μάριο Σαλμά

«Ο κ. Σαλμάς, μιλούσε μισή ώρα και δεν είπε τα εξής πράγματα προσπαθώντας να θολώσει σαν την σουπιά με το μελάνι τα νερά ενός πραγματικού σκανδάλου που έκανε και ως υπουργός και ως γιατρός. Με δική του συμβολή τιμολογήθηκε μία διαγνωστική εξέταση, η διαγνωστική αρθροσκόπηση, με τιμή 1.500 ευρώ σαν να ήταν νοσηλεία και κανονική θεραπευτική αρθροσκόπηση, η οποία γινόταν στο ιατρείο του και για την ακρίβεια ήταν εκείνος και η γυναίκα του οι μοναδικοί που κατέθεταν τέτοια κλειστά ενοποιημένα νοσήλια σε όλη την Ελλάδα. Το μέγεθος του σκανδάλου φαίνεται ότι εδώ το τιμολόγησαν 1.500 ευρώ την στιγμή που στις ΗΠΑ η αντίστοιχη πράξη που είναι πολύ πιο ακριβά τα νοσήλια από εδώ, τιμολογείται 400 δολάρια. Κατά τα άλλα είμαι εγώ σκευωρός που το ανακάλυψα και ο Γεωργακόπουλος που βοήθησε να γίνει ο καταλογισμός, είναι ο διοικητής της ΥΠΕΔΙΦΚΑ που του καταλόγισαν να επιστρέψει 300.000 ευρώ. Έλεγε νομικίστικες μπούρδες και ότι κατέθεσε 800.000 ευρώ και πρόλαβε να εισπράξει 500.000 ευρώ μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι και πρέπει να επιστρέψει 300.000, δεν είπε τίποτα».Η απάντηση του Μάριου Σαλμά

«Καταλαβαίνω την στενοχώρια του κ. Πολάκη και την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε μετά την ομιλία μου. Το ποτήρι θα το πιει όμως μέχρι το τέλος. Αυτός και η συμμορία του. Το κόστος της εξέτασης στο οποίο αναφέρεται θα το εξηγήσει αυτός, γιατί αφορά στη θητεία του. Εγώ σήμερα απάντησα σε ένα ένα τα σημεία του διαβιβαστικού της εισαγγελίας στο οποίο δεν υπάρχει το θέμα του κόστους για εμένα» απάντησε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Να μην αρθεί η ασυλία τους ζήτησαν ο Καμμένος και ο Πολάκης!

Πίσω από τον νόμο κρύβονται ο Πάνος Καμμένος και Παύλος Πολάκης για να μην αρθεί η ασυλία τους!

Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν σήμερα να μην αρθεί η ασυλία τους για τις μηνύσεις που τους έχουν ασκηθεί, στον μεν αναπληρωτή υπουργό Υγείας από τον Αδωνι Γεωργιάδη, στον δε Πάνο Καμμένο από τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Βουλή ψήφισε πρόσφατα στη Συνταγματική Αναθεώρηση τον περιορισμό των περιπτώσεων στις οποίες θα γίνεται χρήση της υπουργικής ασυλίας.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Την ώρα που η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου φωνάζουν για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και καταγγέλλουν το «παλιό πολιτικό σύστημα» ότι δημιούργησε ένα πλαίσιο αυτοπροστασίας για τους υπουργούς, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατ' επανάληψη αξιοποιούν αυτόν τον νόμο για να μην αρθεί η ασυλία τους!

Αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα, όταν το θέμα Πολάκη και Καμμένου ετέθη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με τους δύο υπουργούς να κρύβονται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η υπόθεση να εξεταστεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας πως όσα είπε κατά του κ. Γεωργιάδη ήταν κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων.

Ο κ. Πολάκης είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε offshore εταιρεία στην Κύπρο. Μάλιστα λίγο αργότερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον κλέφτη.

«Φθηνός αντιπερισπασμός μπροστά σε αυτά που έρχονται. Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή του μίλησα άσχημα. Αν θέλουν ας με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης. Και αυτός επικαλέστηκε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δείτε μάλιστα το υπόμνημα που έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ:

Οι μεγάλες υποθέσεις έρχονται

Η αντίδραση των δύο, Παύλου Πολάκη και Πάνου Καμμένου, δίνει μια πρόγευση για όσα έρχονται. Τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον τους και τις οποίες θα κρίνει η Βουλή, και όλα δείχνουν ότι και πάλι θα κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Το αίτημα κατά του Παύλου Πολάκη αφορά παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την αποτύπωση εκ μέρους του βουλευτή σε υλικό φορέα του περιεχομένου τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης χωρίς τη ρητή συναίνεσή του.

Κατά του Πάνου Καμμένου έχουν επίσης κατατεθεί δύο ακόμα αιτήματα άρσης ασυλίας του, τα οποία αφορούν:

Την έγκληση της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με αναρτήσεις του εγκαλούμενου σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Την έγκληση του Νίκου Κοτζιά σχετικά με αναρτήσεις του εγκαλούμενου στα κοινωνικά δίκτυα και σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς για παραχωρήσεις συμβάσεων βίζας του υπουργείου Εξωτερικών σε εταιρείες συμφερόντων του Τζορτζ Σόρος και τη χρήση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων.
Οι υπουργοί κρύβονται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών
Συνολικά, υπάρχουν 10 περιπτώσεις που κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και είναι οι ακόλουθες:

Συνεδρίαση 22 Νοεμβρίου 2016:
Παύλος Πολάκης: Μετά από μήνυση του Μάριου Σαλμά για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017:
Παύλος Πολάκης: Μετά από έγκληση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΔΗΝ) για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 30 Νοεμβρίου 2017:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από μήνυση του Στέφανου Χίου.

Συνεδρίαση 18 Απριλίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση Σταύρου Θεοδωράκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 28 Ιουνίου 2018:
Όλγα Γεροβασίλη: Μετά από έγκληση Γιώργου Κουμουτσάκου για συκοφαντική δυσφήμηση

Συνεδρίαση 7 Νοεμβρίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από μήνυση Μιράντας Ξαφά, Χαράλαμπου Μάκα και Ηλία Κανέλη για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Συνεδρίαση 22 Νοεμβρίου 2018:
Νίκος Παππάς: Μετά από έγκληση του δημοσιογράφου Αθανασίου Δημάδη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 4 Δεκεμβρίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Δύο υποθέσεις μετά από μήνυση της Θεοδώρας Μπακογιάννη και Χρήστου Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 12 Φεβρουαρίου 2019:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση της εταιρείας «Παραπολιτικά Εκδόσεις ΑΕ» και τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμησης σχετικά με δηλώσεις του Π.Καμμένου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share