Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Να μην αρθεί η ασυλία τους ζήτησαν ο Καμμένος και ο Πολάκης!

Κρύβονται πίσω από την νομοθεσία!

18 Απριλίου 2019 14:15
Να μην αρθεί η ασυλία τους ζήτησαν ο Καμμένος και ο Πολάκης!

Πίσω από τον νόμο κρύβονται ο Πάνος Καμμένος και Παύλος Πολάκης για να μην αρθεί η ασυλία τους!

Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν σήμερα να μην αρθεί η ασυλία τους για τις μηνύσεις που τους έχουν ασκηθεί, στον μεν αναπληρωτή υπουργό Υγείας από τον Αδωνι Γεωργιάδη, στον δε Πάνο Καμμένο από τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Βουλή ψήφισε πρόσφατα στη Συνταγματική Αναθεώρηση τον περιορισμό των περιπτώσεων στις οποίες θα γίνεται χρήση της υπουργικής ασυλίας.

Καμμένος Πολάκης

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Την ώρα που η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου φωνάζουν για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και καταγγέλλουν το «παλιό πολιτικό σύστημα» ότι δημιούργησε ένα πλαίσιο αυτοπροστασίας για τους υπουργούς, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατ' επανάληψη αξιοποιούν αυτόν τον νόμο για να μην αρθεί η ασυλία τους!

Αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα, όταν το θέμα Πολάκη και Καμμένου ετέθη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με τους δύο υπουργούς να κρύβονται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η υπόθεση να εξεταστεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας πως όσα είπε κατά του κ. Γεωργιάδη ήταν κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων.

Ο κ. Πολάκης είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε offshore εταιρεία στην Κύπρο. Μάλιστα λίγο αργότερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον κλέφτη.

«Φθηνός αντιπερισπασμός μπροστά σε αυτά που έρχονται. Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή του μίλησα άσχημα. Αν θέλουν ας με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης. Και αυτός επικαλέστηκε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δείτε μάλιστα το υπόμνημα που έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ:

Οι μεγάλες υποθέσεις έρχονται

Η αντίδραση των δύο, Παύλου Πολάκη και Πάνου Καμμένου, δίνει μια πρόγευση για όσα έρχονται. Τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον τους και τις οποίες θα κρίνει η Βουλή, και όλα δείχνουν ότι και πάλι θα κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Το αίτημα κατά του Παύλου Πολάκη αφορά παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την αποτύπωση εκ μέρους του βουλευτή σε υλικό φορέα του περιεχομένου τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης χωρίς τη ρητή συναίνεσή του.

Κατά του Πάνου Καμμένου έχουν επίσης κατατεθεί δύο ακόμα αιτήματα άρσης ασυλίας του, τα οποία αφορούν:

Καμμένος Πολάκης

Την έγκληση της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με αναρτήσεις του εγκαλούμενου σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Την έγκληση του Νίκου Κοτζιά σχετικά με αναρτήσεις του εγκαλούμενου στα κοινωνικά δίκτυα και σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς για παραχωρήσεις συμβάσεων βίζας του υπουργείου Εξωτερικών σε εταιρείες συμφερόντων του Τζορτζ Σόρος και τη χρήση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων.
Οι υπουργοί κρύβονται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών
Συνολικά, υπάρχουν 10 περιπτώσεις που κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και είναι οι ακόλουθες:

Συνεδρίαση 22 Νοεμβρίου 2016:
Παύλος Πολάκης: Μετά από μήνυση του Μάριου Σαλμά για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017:
Παύλος Πολάκης: Μετά από έγκληση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΔΗΝ) για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 30 Νοεμβρίου 2017:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από μήνυση του Στέφανου Χίου.

Συνεδρίαση 18 Απριλίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση Σταύρου Θεοδωράκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 28 Ιουνίου 2018:
Όλγα Γεροβασίλη: Μετά από έγκληση Γιώργου Κουμουτσάκου για συκοφαντική δυσφήμηση

Συνεδρίαση 7 Νοεμβρίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από μήνυση Μιράντας Ξαφά, Χαράλαμπου Μάκα και Ηλία Κανέλη για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Συνεδρίαση 22 Νοεμβρίου 2018:
Νίκος Παππάς: Μετά από έγκληση του δημοσιογράφου Αθανασίου Δημάδη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 4 Δεκεμβρίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Δύο υποθέσεις μετά από μήνυση της Θεοδώρας Μπακογιάννη και Χρήστου Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμηση.

Συνεδρίαση 12 Φεβρουαρίου 2019:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση της εταιρείας «Παραπολιτικά Εκδόσεις ΑΕ» και τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμησης σχετικά με δηλώσεις του Π.Καμμένου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η άγρια κόντρα Καμμένου Κοντζιά μεταφέρεται στην Βουλή!

Καμμένος

Η άγρια κόντρα του Πάνου Καμμένου Κοντζιά μεταφέρεται στην Βουλή! Θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά μεταξύ τους την Παρασκευή στην αίθουσα της ολομέλειας!

Την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των καταγγελιών του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των εταιριών βίζας που έχουν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά.

Σήμερα η διάσκεψη των προέδρων στην συνεδρίαση της αποφάσισε η επίκαιρη επερώτηση των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών (συμπεριλαμβανομένου του Πάνου Καμμένου) που ανήκουν στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συζητηθεί την Παρασκευή.

Καμμένος

Την επερώτηση που κατατέθηκε στις 29 Μαρτίου Μαρτίου υπογράφουν ο Πάνος Καμμένος, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Πάνος Καμμένος την Παρασκευή θα δώσει μεγάλη συνέχεια στην κόντρα του με το Νίκο Κοτζιά και έχει ενδιαφέρον αν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ζητήσει να πάρει το λόγο για να απαντήσει στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κοτζιάς για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κ. Καμμένου.

Η κόντρα τους δεν έχει τέλος αφού υπάρχουν και άλλα απειλητικά sms,ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share