Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κόντρες και νεύρα υποψήφιων ΣΥΡΙΖΑ για Κουρουμπλή!

Κρύβεται μεγάλο παρασκήνιο λόγω δημοσκοπήσεων!

17 Απριλίου 2019 16:03
Κόντρες και νεύρα υποψήφιων ΣΥΡΙΖΑ για Κουρουμπλή!

Ενόψει δημοσκοπήσεων υπάρχει έντονο παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ! Νεύρα και κόντρες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουρουμπλή!

Ατυπο μέτωπο έχουν συστήσει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή την συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Τελευταίος στην σειρά ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, καλώντας τον ίδιο τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας να παραιτηθεί, αφού δεν μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει την παραίτησή του, λόγω της εμπλοκής και της παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου που είχε προηγηθεί.

«Ο κ. Κουρουμπλής διέπραξε ένα ολέθριο λάθος, μας εξέθεσε όλους, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, είτε παραιτούμενος, είτε αναγνωρίζοντας το λάθος του. Ο ίδιος θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει και πολλά γιατί ήδη υπήρξε κλυδωνισμός γύρω από το ευρωψηφοδέλτιο με την κυρία Λοΐζου. Ο κ. Κουρουμπλής είναι και βουλευτής με την κυβερνητική πλειοψηφία να είναι οριακή, το κόμμα πάντως τον αποδοκίμασε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 .

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου έρχεται ύστερα από ένα μπαράζ δηλώσεων υποψηφίων ευρωβουλευτών που στράφηκαν εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Εναντίον του στράφηκε ο Κώστας Αρβανίτης, που δήλωσε οτι δεν θα έκανε την φωτογραφία, ούτε θα είχε σχέση με τον κ. Αμβρόσιο και ας τον έλεγαν κατσαπλιά, ενώ σε άλλες δηλώσεις του αμφισβήτησε ακόμα και αυτήν την νομιμότητα της παρουσίας του προερχόμενου από το βαθύ ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης επίσης καταφέρθηκε με πλάγιο τρόπο εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημειώνοντας:

«Επειδή πολλοί ρωτούν, οφείλω μια καθαρή θέση: Με τον φιλοΧρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα κ πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά κ σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο, καθόλου!»

Ενώ για αδικαιολόγητη ενέργεια του Παναγιώτη Κουρουμπλή έκανε λόγο και ο Σπύρος Δανέλλης, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής:

«Για τέτοιες κινήσεις δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αδυνατώ να αντιληφθώ πώς ο κ. Κουρουμπλής έκανε τέτοια κίνηση».

Το μπαράζ των δηλώσεων έχει εξήγηση. Οι πληροφορίες θέλουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να πηγαίνει καλά στις μετρήσεις και να είναι μέσα στην 5άδα των υποψηφίων που έχουν πολλές πιθανότητες να εκλεγούν, αφήνοντας έξω γνωστά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν συνυπολογίσει κανείς και ορισμένα νέα ονόματα που έχουν προστεθεί στην λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών- όπως ο Πέτρος Κόκκαλης- και που έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα, συν το γεγονός οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει μάξιμουμ 5 ευρωβουλευτές, ενδεχομένως και 4, όπως δείχνουν οι μετρήσεις, η μάχη είναι σκληρή. Και επειδή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι πρόσωπο με πολλές διασυνδέσεις και έχει την στήριξη της Εκκλησίας, φοβούνται οτι θα εκλεγεί και θα τους αφήσει εκτός νυμφώνος. Και έτσι έχουν ξεκινήσει μεγάλο πόλεμο εναντίον του.

Στα πρόθυρα να "διώξουν" τον Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ! - Οι αγκαλιές με τον Αμβρόσιο προκάλεσαν αναταραχές!

Σάλο έχει προκαλέσει από εχθές ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τις αγκαλιές του με τον Αμβρόσιο! Αυτό οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να σκέφτεται πολύ σοβαρά την παραμονή του Κουρουμπλή στο κόμμα!

Το τηλεφώνημα που έκανε ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης στον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και νυν υποψήφιο ευρωβουλευτή, προερχόμενο από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, χθες το μεσημέρι, ήταν σε υψηλούς τόνους. Να σας θυμίσουμε: Η απάντηση του Κουρουμπλή για τον σημερινό σάλο και τον Αμβρόσιο!

Του ζητήθηκαν εξηγήσεις για το ραντεβού του με τον ακραίο ιεράρχη και αυτές που έδωσε δεν κρίθηκαν καθόλου πειστικές. Αφού το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι «η Δημοκρατία είναι ανεκτική» και συνεπώς πρέπει να συγχωρεί...»

Στα πρόθυρα της κρίσης βρέθηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Κουρουμπλή, αφού οι πληροφορίες λένε ότι έγιναν σκέψεις ακόμα και να διώξουν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, εξαιτίας των φωτογραφιών με τις αγκαλιές και τις αγάπες με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Σκουρλέτη προέκυψε σαφώς ότι οι αγκαλιές και οι αγάπες με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας ήταν πρωτοβουλία του «ψηφοσυλλέκτη» Κουρουμπλή, και όχι μια συνάντηση που προέκυψε τυχαία ή ζητήθηκε από τον Μητροπολίτη. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή της συνομιλίας του με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Κουρουμπλής ισχυρίστηκε ότι «η συνάντηση έτυχε και δεν είχε κανονιστεί εκ των προτέρων», γεγονός που διαψεύδουν οι φωτογραφίες, που τον δείχνουν να δέχεται βραβείο από τον Αμβρόσιο.

Εξ ου και κάποια στιγμή, έγιναν σκέψεις ακόμα και για την αποπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από το ψηφοδέλτιο. Τελικά κρίθηκε ότι το να τον διώξουν από τη λίστα, θα έκανε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο κόμμα, και προς το παρών φαίνεται να παραμένει. Αλλά το κακό έχει γίνει.

Και φυσικά η ζημιά δεν αποκαθίσταται επειδή ο κ. Κουρουμπλής κατέβασε αμέσως από το Twitter, φοβισμένος από τις αντιδράσεις, τις φωτογραφίες του με τον Αμβρόσιο.

Η εικόνα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ με έναν Ιεράρχη, που δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του και την υποστήριξή του στην Χρυσή Αυγή, που έχει φωτογραφηθεί πολλάκις με τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου, είναι προφανώς μια πολύ κακή αρχή για την καμπάνια του κόμματος. Πόσο μάλλον που η ιδεολογική σημαία της ευρωπαϊκής στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος, είναι η αντιμετώπιση της ανόδου της άκρας δεξιάς. Πώς μπορεί αυτή η στρατηγική να συμβιβαστεί με τις αγκαλιές με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, που έχει επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη αθεΐα του, έχει καλέσει τους πολίτες του ποιμνίου του «να φτύσουν» όποιον ομοφυλόφιλο συναντήσουνμπροστά τους και έχει διατυπώσει την εξωφρενική άποψη ότι οι φωτιές στο Μάτι είναι αποτέλεσμα της ιερής οργής του Θεού; Πώς μπορεί να πείσει η μάχη κατά της Ακροδεξιάς, όταν συνδυάζεται με αγκαλιές με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, που συμβολίζει ότι πιο ακραίο και σκοταδιστικό μπορεί να παρουσιάσει η Ιερά Σύνοδος;

Θυμηθείτε ακόμα: Η "κατσάδα" του Σκουρλέτη στον Κουρουμπλή!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share