Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γ.Γ. Άμυνας Τουρκίας: Έδωσαν στην Ελλάδα 5 νησιά μας!

Απίστευτες δηλώσεις!

17 Απριλίου 2019 15:14
Γ.Γ. Άμυνας Τουρκίας: Έδωσαν στην Ελλάδα 5 νησιά μας!

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sözcü, ο Γιαλίμ κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο του Υπουργείου Εξωτερικών», επισημαίνοντας ότι στα σύνορα, τα οποία αναφέρονται στην επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, αφέθηκαν επισήμως στην Ελλάδα 92.000 χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας, καθώς και πέντε νησιά που ανήκουν στην Τουρκία.

«Με αυτήν την ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για τις εργασίες της Αμερικανικής Exxon Mobil και της Katar Petroleum που πραγματοποιούν τις έρευνες. Στην επιστολή ως νότιο σύνορο της υφαλοκρηπίδας ορίζεται η μέση γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Σύμφωνα, όμως, με το Διεθνές Δίκαιο το νότιο σύνορο πρέπει να είναι και αυτή η γραμμή, αλλά και αυτή μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης», ανέφερ ο Γιαλίμ.

«Εκεί αναφέρεται ότι το δυτικό τμήμα της υφαλοκρηπίδας, το οποίο βρίσκεται 28 μοίρες ανατολικά, θα καθοριστεί με τα εμπλεκόμενα κράτη. Όμως, με τη ρητορική αυτή, αφήνεται στην Ελλάδα το δικαίωμα της υφαλοκρηπίδας στο γεωγραφικό μήκος των πέντε νησιών: Γαύδος, Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι, Δία και Διονυσάδες», κατέληξε ο πρώην γγ του υπουργείου

Αλέξης Τσίπρας: "Ξεπερνάμε προκλήσεις και προβλήματα στα Βαλκάνια"

Στην Κροατία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε ότι "ξεπερνάμε προκλήσεις και προβλήματα στα Βαλκάνια"!

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς καλωσόρισε την Ελλάδα ως το 17ο ευρωπαϊκό μέλος της Συνόδου Κορυφής κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας.

Η πρωτοβουλία των χωρών της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής, Κεντρικής Ευρώπης και της Κίνας θα ονομάζεται πλέον «Πρωτοβουλία 17+1», με την προσθήκη και της Ελλάδας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Να σας θυμίσουμε: Ευρωεκλογές: Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την οικονομία και το Μακεδονικό!

Ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, που είναι γνωστή ως «Πρωτοβουλία 16+1», ο οικοδεσπότης Αντρέι Πλένκοβιτς ενώπιον των αρχηγών κυβερνήσεων της Συνόδου, δήλωσε πως έχει την ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίζει την Ελλάδα ως νέο μέλος της Πρωτοβουλίας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της «Πρωτοβουλίας 16+1», που διεξάγονται στην Κροατία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ξεπερνάμε προκλήσεις και προβλήματα στα Βαλκάνια με την συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία».

Στο τέλος της σημερινής Συνόδου η Ελλάδα θα γίνει επίσημα το 17ο μέλος της Πρωτοβουλίας, η οποία θα μετονομαστεί σε «Πρωτοβουλία 17+1». Μαζί με την Ελλάδα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που θα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία θα ανέλθουν στα 12.

Αλέξης Τσίπρας: Σε αναζήτηση υπουργού για το ψηφοδέλτιο!

Βαρύ όνομα, δηλαδή πρωτοκλασάτο υπουργό, ψάχνει για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα το τρίτο γκρουπ των ονομάτων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει όχι απλώς επικοινωνιακή ρελάνς -μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι υποψηφιότητες της Μυρσίνης Λοΐζου και του Πέτρου Κόκκαλη- αλλά και να δώσει το πολιτικό στίγμα της επικείμενης αναμέτρησης.

Να σας θυμίσουμε: Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει selfie με τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια!

Έτσι αναζητεί υπουργό που θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών και φαίνεται πως στη διάρκεια των τελευταίων συζητήσεων με τους πολύ στενούς του συνεργάτες έπεσαν στο τραπέζι 3 ονόματα που όχι μόνο θεωρούνται ισχυρά χαρτιά αλλά θα έχουν και θετική ανταπόκριση στο εσωτερικό του κόμματος και ειδικά από την τάση των «53». Το ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Γιάννη Δραγασάκη, του Νίκου Φίλη και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Αναζητείται υπουργός για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες λένε ότι έγινε πρόταση και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που όμως δεν δέχθηκε, αφού θεωρείται επιβεβλημένη η παρουσία του στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κυβέρνηση φιλοδοξεί να βγει και πάλι στις αγορές και να αποπληρώσει νωρίτερα το ΔΝΤ, ώστε να εγκαταλείψει την παρουσία του στους επιβλέποντες Θεσμούς.

Συζητήθηκε ακόμα και το όνομα του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, που όμως έχει να «τρέξει» τις απανωτές και παράλληλες εκλογικές μάχες και μάλλον δεν είναι εφικτό. Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν και την Έφη Αχτσιόγλου να έχει πει «όχι» στην παρουσία της στο ευρωψηφοδέλτιο, παρά το πρέσινγκ που της έγινε.

Η έγκριση των νέων ονομάτων αναμένεται να γίνει από την ΚΠΕ, καθώς αναβλήθηκε συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, μετά την πίστωση χρόνου ολίγων ημερών που ζήτησε από τους συντρόφους του ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να κλείσει το παζλ των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός και οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, αφού, για παράδειγμα, η υπόθεση Γιαννάκη «στράβωσε» λίγο πριν από το τέλος, και αυτό εξαιτίας της άκαιρης δημοσιοποίησης των συζητήσεων.

Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Σπύρου Δανέλλη και της Έλενας Κουντουρά, για τους οποίους άλλωστε έγινε και ειδική νομοθετική ρύθμιση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share