Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ποιοι προηγούνται στη δημοσκόπηση της Alco;

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση...

15 Απριλίου 2019 12:43
Θεσσαλονίκη: Ποιοι προηγούνται στη δημοσκόπηση της Alco;

Στις θετικές γνώμες υπερέχει ο Γιώργος Ορφανός και «πρωτιά» στις αρνητικές γνώμες έχει η Κατερίνα Νοτοπούλου
Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr για τις εκλογές και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε από τις 4 έως τις 10 Απριλίου προηγείται με 17% ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ, Νίκος Ταχιάος, ενώ ακολουθεί με 12,5% ο Γιώργος Ορφανός. Ακολουθεί η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου με 8,5%.
Ακολουθούν: Παναγιώτης Ψωμιάδης, Σπύρος Βούγιας και Κωνσταντίνος Ζέρβας με 7%, ενώ οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό 16%. Εκλογές 2019: Τι πρέπει να ξέρουμε ως ψηφοφόροι!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, Ταχιάος και Ορφανός φαίνεται να σταθεροποιούνται στις δυο πρώτες θέσεις.
Στις θετικές γνώμες υπερέχει ο Γιώργος Ορφανός και «πρωτιά» στις αρνητικές γνώμες έχει η Κατερίνα Νοτοπούλου. Στα αξιοσημείωτα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι και η απάντηση στο ερώτημα για το πόσο γνωρίζουν τους υποψήφιους ώστε να τους κρίνουν με το ποσοστό μη αναγνωρισιμότητας για όλους να ξεπερνά το 70%!


Οι ψηφοφόροι της ΝΔ εμφανίζονται διχασμένοι αφού και ο Νίκος Ταχιάος και ο Γιώργος Ορφανός έχουν πολύ υψηλά ποσοστά θετικής γνώμης.

Νίκος Βούτσης: Βάζει τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών!

Ο Νίκος Βούτσης βάζει τέλος στις φήμες των πρόωρων εκλογών με ανακοίνωση του!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης: « Θα υπάρχει πολύ πυκνό νομοθετικό έργο μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, οταν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις 120 δώσεις. Δεν θα κλείσει καθόλου η Βουλη ενόψει ευρωεκλογών και περιφερειακών εκλογών».

Μάλιστα ο κ. Βούτσης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν το πυκνό πρόγραμμα που ανέφερε στους δημοσιογράφους βάζει και στόπ στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, απάντησε «Απολύτως»

Να σας θυμίσουμε: Εκλογές 2019: Τι πρέπει να ξέρουμε ως ψηφοφόροι!

Οι πρόωρες εκλογές ποτέ δεν ανακοινώνονται

Η αναφορά του Νίκου Βούτση μπορεί εκ πρώτης όψεως να κλείνει την συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές, αλλά οι πολιτικοί αναλυτές επιμένουν ότι το σενάριο παραμένει πάντα ζωντανό, αφού όλα θα κριθούν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι ο μίνιμουμ χρόνος που απαιτείται για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι 22 ημέρες, συνεπώς τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.

Αλλωστε πρόσφατα, ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει ότι ναι μεν η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι είναι απαραίτητος ο χρόνος για να δουλέψουν όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δουλέψουν και μέσα στην κοινωνία μέχρι την εξάντληση της τετραετίας», είχε δηλώσει. Για να προσθέσει: «Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα»…

Και η εκτίμηση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οτι κανείς όντως δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αφού με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον πρωθυπουργό να ελπίζει σε μια μικρή διαφορά με την Νέα Δημοκρατία η μια διαχειρίσιμη ήττα όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ικανή να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές. Αντίθετα όλα δείχνουν, η καλύτερα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι η ήττα θα είναι μεγάλη, γεγονός που θα οδηγήσει με την σειρά του, όπως συνέβη και το 2009 και το 2014 σε μιά στρατηγική ήττα στις εθνικές εκλογές.

Δείτε ακόμα: Νέα συνεργασία! Η ΔΗΜΑΡ στο πλευρό του Σύριζα!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share