Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Η νέα πολιτική στέγη του Γ. Αμυρά!

Όλοι το περιμέναμε...

10 Απριλίου 2019 15:06
Νέα Δημοκρατία: Η νέα πολιτική στέγη του Γ. Αμυρά!

Δύο ακόμα ονόματα ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για το ευρωψηφοδέλτιό της. Πρόκειται για τον πρώην ανεξάρτητο βουλευτή (προερχόμενο από το Ποτάμι) Γιώργο Αμυρά και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, Τέτα Διαμαντοπούλου.


Ουσιαστικά, για να "κλειδώσει" στην ολότητά του το "γαλάζιο" ευρωψηφοδέλτιο μένει να ανακοινωθεί μία υποψηφιότητα. Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα.

Τα βιογραφικά των δύο νέων υποψηφίων

Γιώργος Αμυράς, Δημοσιογράφος

Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβα την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησα τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής μου στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Τέτα Διαμαντοπούλου, Οδοντίατρος

Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα το 1972. Εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, απ’ όπου έλαβα το μεταπτυχιακό μου το 1986. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκα στο τμήμα βιοϋλικών του Πανεπιστημίου University of Southern California (USC) ΗΠΑ. Έλαβα το διδακτορικό μου στην Οδοντική Χειρουργική από το ΕΚΠΑ το 1991. Από το 1995 εργάστηκα ως οδοντίατρος στον νεοσύστατο τότε ΟΚΑΝΑ, όπου ανέλαβα την διεύθυνση της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Σωματικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε ενεργούς χρήστες. Από του 2013 έως το 2018 υπηρέτησα ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου διετέλεσα εκπρόσωπος της χώρας μας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012 -2014).

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης στην λίστα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η τελευταία ομάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών αναμένεται να ανακοινωθεί- άνευ απροόπτου- σήμερα, στην διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποφασιστεί ποιός υπουργός θα αποστρατευθεί, με την μετακόμισή του στις Βρυξέλλες. Ενώ θα επικυρωθεί η επιλογή ηθοποιών και διασημοτήτων- όπως ο Αλέξης Γεωργούλης που θα ενισχύσουν την λίστα.

Η υποψηφιότητα που φαίνεται να έχει κλείσει είναι αυτή του γνωστού ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη, η οποία ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λάμψη στο ευρωψηφοδέλτιο και να ξεχαστεί έτσι το φιάσκο με την Μυρσίνη Λοΐζου, αλλά και οι εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη.

Στα λαμπερά ονόματα από τον χώρο της σώου μπίζ μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη δεν αποκλείεται να δούμε ως υποψήφια και την ηθοποιό Μαριάννα Τουμασάτου, ενώ αναζητούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή και άλλα λαμπερά ονόματα.

Στους υποψηφίους θα περιλαμβάνονται και τα ονόματα του Σπύρου Δανέλλη και της Ελενας Κουντουρά ενώ αναμένεται να προστεθούν και δύο ονόματα από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα πάντως είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές δεν θα ψηφίσουν με κριτήριο τα ονόματα, όσο κι αν είναι συμπαθής για παράδειγμα ο Αλέξης Γεωργούλης, ούτε με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη, αλλά θα κληθούν να βαθμολογήσουν την κυβέρνηση και να στείλουν μήνυμα αν θέλουν να μείνει η φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι αυτό και οι δημοσκοπήσεις τρομάζουν το Μαξίμου αφού παρά την καμπάνια για την σύγκλιση της κεντροαριστεράς, παρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και οι υποσχέσεις για τις 120 δόσεις, το πολιτικό κλίμα δεν φαίνεται να αλλάζει. Εξ ου και έχουν επανέλθει και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr

Όλη η showbiz υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι! Με τον 9ο πάθαμε πλάκα!

Αλέξης Τσίπρας: Σε αναζήτηση υπουργού για το ψηφοδέλτιο!

Διαβάστε περισσότερα θέματα πολιτικής στο Athensmagazine.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share