Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Ευρωεκλογές 2019: Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι παντρεμένος με άνδρα!

Μια υποψηφιότητα-σύμβολο για τον ΣΥΡΙΖΑ!

28 Μαρτίου 2019 14:19
Ευρωεκλογές 2019: Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι παντρεμένος με άνδρα!

Ο 59χρονος Νίκος Γραικός είναι ένας από τους 10 υποψήφιους ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, ο οποίος μάλιστα είναι παντρεμένος με άνδρα!

Ο 59χρονος Νίκος Γραικός εδώ και αρκετά χρόνια ζει στο Παρίσι. Είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, που «είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία».

Θεωρείται μάλιστα αυτονόητη η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, γιατί μία από τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών ήταν και είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έφεραν και ψήφισαν στη Βουλή το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν νομικά προσκόμματα για την τέλεση θρησκευτικού γάμου

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr η πρώτη επαφή του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική έγινε σε ηλικία 16 ετών, όταν και οργανώθηκε στην ΚΝΕ ιδρύοντας την ΟΒ ιδιωτικών σχολείων βορείων προαστίων, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του λυκείου στο οποίο φοιτούσε.

Νίκος Γραικός

Από το 1978 έως το 1984 ο Νίκος Γραικός σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής στην Αθήνα, όπου και εκλέχθηκε στην Τμηματική Επιτροπή, με έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του μετέβη στο Παρίσι με γαλλική υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Εκεί αποτέλεσε δραστήριο μέλος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου, ενώ εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας. Για δέκα χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής με ενεργό συμμετοχή «στην πάλη κατά της ακροδεξιάς που θέλησε να τη διαλύσει κάνοντας 13 δίκες».

Από το 1989 έως το 1994 δίδαξε ελληνικά στο πανεπιστήμιο συνεχίζοντας τη συνδικαλιστική δράση του ως μέλος του Συνασπισμού, ενώ παράλληλα υπήρξε και εθελοντής διερμηνέας για τις ελληνικές αντιπροσωπείες επί πολλά χρόνια.

Ο Νίκος Γραικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού και ενεργό μέλος σε πολλές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι «ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το 1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.».

Υπήρξε, μάλιστα, και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο, ενώ είναι και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

«Η πολιτιστική του δράση επεκτείνεται με εκθέσεις των σχεδίων του σε εναλλακτικούς χώρους στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα. Διοργανώνει ως ηθοποιός θεατρικά αναλόγια με ελληνική λογοτεχνία σε θέατρα στο Παρίσι. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές εντάσσεται στη δράση του για την επανίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον αντιφασιστικό αγώνα», καταλήγει το βιογραφικό του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από την συγκεκριμένη υποψηφιότητα - επιλογή το ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές (δημοτικές και ευρωεκλογές) αίσθηση έχουν προκαλέσει εκείνη της τραγουδίστριας Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και του Πέτρου Κόκκαλη!

Συνδικαλίστρια με τον ΣΥΡΙΖΑ η διευθύντρια των My Market!

my market

Συνεργαζόμενη συνδικαλίστρια με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια του Μy Market που συνέταξε την επιστολή σοκ προς τους εργαζομένους των My Market με τα χαμόγελα και τα 300 ευρώ.

Μέτα το σάλο που ξεσήκωσε η επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία όχι μόνο είχε κάνει φιλοτρομοκρατικές αναρτήσεις στο Facebook αλλά όπως αποκαλύφθηκε εισέπραττε επί σχεδόν 6 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει να αντιμτωπίσει ένα άλλο πρόβλημα.

Το στέλεχος των My Market που συνέταξε την κατάπτυστη επιστολή προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης αλυσίδας των σούπερ μάρκετ με την οποία τους σύστηνε να χαμογελούν επειδή πληρώνονται, είναι συνδικαλίστρια συνεργαζόμενη με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ!

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής του ΠΑΜΕ Αλέκο Αρβανιτίδη, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ενώ τη σχετική αναφορά επιβεβαίωσε με σχετική ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Μπέσης!

Ο κ. Μπέσης αναφέρει μάλιστα στην ανάρτησή του ότι το στέλεχος των My Market (η οποία εν συνεχεία απολύθηκε) παρέστη στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το οποίο τελικά δεν έγινε λόγω των επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια, υπογράφοντας ως Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market, είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή... «έχουν δουλειά».

My market σάλος

Μάλιστα, απάντησε εκ των προτέρων σε όσους... θα γκρίνιαζαν επειδή παίρνουν 300 ευρώ, καθώς όπως είπε «πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)»!

H επιστολή αυτή προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την οξύτατη αντίδραση κομμάτων.

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share