Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εξελίξεις στη Βρετανία: Προανήγγειλε την παραίτησή της η Μέι!

Tι δήλωσε η πρωθυπουργός σε βουλευτές;

27 Μαρτίου 2019 20:10
Εξελίξεις στη Βρετανία: Προανήγγειλε την παραίτησή της η Μέι!

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος σήμερα ότι θα αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στριτ αν εγκριθεί το σχέδιό της για το Brexit, το οποίο έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Μέι "θα φύγει αν περάσει η συμφωνία", είπε ένας βουλευτής, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. "Αφήνει να εννοηθεί ότι θα φύγει μετά τη συμφωνία", πρόσθεσε.

Ένας άλλος βουλευτής του ίδιου κόμματος είπε ότι μολονότι η πρωθυπουργός δεν καθόρισε μια ημερομηνία, έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται να παραιτηθεί "σχετικά σύντομα".

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η Τερέζα Μέι, ζήτησε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, με επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ!

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι επιβίωσε της πρότασης μομφής!

Η Βουλή των Κοινοτήτων στήριξε τη Βρετανίδα πρωθυπουργού στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά τη χθεσινή συντριπτική ήττα στη ψηφοφορία για την συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 306 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 325 βουλευτές.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η Τερέζα Μέι δήλωσε ικανοποιημένη που το κοινοβούλιο εξέφρασε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της, λέγοντας πως θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτύχει το Brexit.

Brexit: Συντριπτική ήττα της Μέι!

Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, με το βρετανικό Κοινοβούλιο να καταψηφίζει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Από τους 650 βουλευτές, 432 καταψήφισαν τη συμφωνία, ενώ 202 ψήφισαν υπέρ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα βρετανικής κυβέρνησης στη Βουλή από το μακρινό 1924!

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα σενάρια της επόμενης ημέρας θέλει την Τερέζα Μέι να ζητάει παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες σημεία της συμφωνίας. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λίγες θεωρούνται οι πιθανότητες νέου δημοψηφίσματος, ενώ στο «τραπέζι» παραμένει και το ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit.

Την ώρα της ψηφοφορίας, έξω από το Κοινοβούλιο, υποστηρικτές των κινημάτων Leave και Remain διαδήλωσαν, με «κοινό αίτημα» την καταψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπέρκλεϊ αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη με ηγέτες επιχειρήσεων μετά την ψηφοφορία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share