Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ποιος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης που κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κουμμουνιστής Παππούς, η Ματσούκα,η διαπλοκή,ο νεκρός αδελφός από ναρκωτικά. Αποκλειστικό

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη!

27 Μαρτίου 2019 07:19
Ποιος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης που κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κουμμουνιστής Παππούς, η Ματσούκα,η διαπλοκή,ο νεκρός αδελφός από ναρκωτικά. Αποκλειστικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και της Σοφίας Σκούρα. Από την πλευρά του πατέρα του είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, γιατρού και υπουργού στην κυβέρνηση βουνού ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Σπύρου Σκούρα, ιδιοκτήτη της "Σκούρας Φιλμ" και πρώην προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην δημόσια διοίκηση στο Χάρβαρντ J.F.K. School of Government.

Το 1994 τοποθετήθηκε διευθυντής Marketing στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το 1996 γενικός διευθυντής της εταιρείας. Αργότερα αναβαθμίστηκε στην θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, θέση όμως από την οποία παραιτήθηκε το 2008.[3] Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου παραιτήθηκε και από την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί δύο μήνες πριν. Την περίοδο 2000 - 2001 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. Επίσης είναι μέλος του δ.σ. της Intralot, αντιπρόεδρος στο ίδρυμα Κόκκαλη ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του συμβουλευτικού ιδρύματος της UEFA. Το 2006 εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Super League Ελλάδος.

Έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Λαοσυντάκτης του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Από τον γάμο του με την ηθοποιό & σκηνοθέτιδα Έλενα Σκουλά έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Σωκράτη (γενν. 21 Ιανουαρίου 1999) και την Σοφία (γενν. 15 Φεβρουαρίου 2000).

Σήμερα, διατηρεί σχέση με την ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα.

Ο παππούς κουμουνιστής και η Ανατολική Γερμανία

1896 στη Λιβαδειά και ήταν το δεύτερο παιδί του Σωκράτη Δημ. Κόκκαλη από την Αράχωβα, γυμνασιάρχη του μοναδικού τότε Γυμνασίου της Λιβαδειάς και της Πολυξένης Νάκου, της οποίας ο θείος, Λουκάς Νάκος, έγινε υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου. Προπάππους του γυμνασιάρχη Σωκράτη Κόκκαλη ήταν ο Λουκάς Αλεξ. Κόκκαλης, ο οποίος στις 8 Μαίου 1821 συμπολέμησε με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο στη μάχη στο Χάνι της Γραβιάς και ήταν ένας από τους πληρεξούσιους της Γ' Εθνοσυνέλευσης της Τροιζήνας το 1827, ο οποίος κάλεσε τον Καποδίστρια να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια της Ζυρίχης και της Βέρνης στην Ελβετία όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (1919). Ακολούθως, από το 1919 ως το 1928 εργάστηκε στην χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου του Μονάχου ως βοηθός του διαπρεπή καθηγητή Φέρντιναντ Ζάουερμπρουχ, που θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους χειρουργούς του 20ου αιώνα. Το 1929 ο Πέτρος Κόκκαλης επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε διευθυντής της «Κλινικής Αθηνών» και του νοσοκομείου «Ελπίς». Παράλληλα, έγινε τακτικός καθηγητής στην έδρα της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής χειρουργικής στο «Αρεταίειο» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο Αλβανικό Μέτωπο υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης Υγειονομικού. Το 1942 έχασε την Έδρα του στο Πανεπιστήμιο λόγω της συμμετοχής του στο ΕΑΜ και στην Αντίσταση. Συμμετείχε στην ΠΕΕΑ, την Κυβέρνηση του Βουνού, ως γραμματέας (υπουργός) Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας.

Μετά την Απελευθέρωση, αναχώρησε αρχικά για το Παρίσι, αλλά το 1946, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε υπουργός στην Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση. Ως βασικός συνεργάτης του Νίκου Ζαχαριάδη, ήταν υπεύθυνος του προγράμματος αποστολής παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες από τον ΔΣΕ.

Ο νεκρός αδελφός το πουλεν του Σωκράτη Κόκκαλη

Κόκκαλης και διαπλοκή από την ΝΔ

«Κόκκαλης στα δημόσια έργα, Κόκκαλης στο Κόντρα Τσάνελ, τώρα Κόκκαλης και στην Ευρωβουλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή την υποψηφιότητα του υιού του Σωκράτη Κόκκαλη, του Πέτρου Κόκκαλη, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για τον Πέτρο Κόκκαλη ανοίγει πάλι το κεφάλαιο που πολλοί θεωρούσαν ότι είχε κλείσει, των επιθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κατά του «εθνικού προμηθευτή», όπως τον αποκαλούσαν, Σωκράτη Κόκκαλη.

«Σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή.

Γι’ αυτό που ο κόσμος το’ χε τούμπανο και ο κ. Τσίπρας κρυφό καμάρι.

Το να τιμήσει ο κ. Τσίπρας το όνομα Κόκκαλης, το οποίο γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ» συνεχίζει η Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «η υποκρισία και ο κυνισμός τους προκαλούν πλέον μόνον τον χλευασμό κι αυτό θα φανεί σύντομα. Στις κάλπες της 26ης Μαΐου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πάει πολύ να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή»

«Το να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή, που λειτουργεί ως φερέφωνο του κ. Μαρινάκη, πάει πολύ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας δια του Γραφείου Τύπου του κόμματος, στη ΝΔ .

«Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μαρινάκη να τις βγάζει κάποια από τις εφημερίδες του.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι τις βγάζει και η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Τσάμπα τους πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα άλλωστε;» σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Ως προς την ουσία, το να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή, που λειτουργεί ως φερέφωνο του κ. Μαρινάκη, πάει πολύ. Γελάει ο κόσμος…».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share