Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Μυρσίνη Λοΐζου: Πληροφορίες για παραίτηση!

Πριν από λίγο!

22 Μαρτίου 2019 14:46
Μυρσίνη Λοΐζου: Πληροφορίες για παραίτηση!

Πριν από λίγο έσκασε η είδηση για τη παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Μυρσίνη Λοΐζου μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την μητέρα της!

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας αναμένεται να παραιτηθεί από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Μυρσίνη Λοΐζου!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Λοΐζου ετοιμάζει γραπτή απάντηση στα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εισέπραττε παράνομα επί σειρά ετών, τη σύνταξη της μητέρας της, που έφυγε από τη ζωή το 2007 και μάλιστα υπάρχει σχετική καταδικαστική απόφαση σε βάρος της.

Νωρίτερα, η ΝΔ δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου της, Σοφίας Ζαχαράκη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να την αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο.

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη», δήλωσε η η κ. Ζαχαράκη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας στον Alpha ότι ότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αλλά πως είναι βέβαιος ότι η κ. Λοΐζου «θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει».

«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει μια προσπάθεια από την πλευρά της ΝΔ η οποία έχει βάλει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή ώστε να στοχοποιηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθεί μια υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ που να εμποδίζει τον οποιονδήποτε θέλει να συμπαραταχθεί με αυτόν», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δείτε ποιοι θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα!

Η κ. Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μάνου Λοΐζου, δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, με αιχμή σχόλιά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τρομοκρατία το 2015.

Απευθυνόμενη στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είχε αναφέρει ότι «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη». Μετά τις έντονες αντιδράσεις η κ. Λοΐζου απολογήθηκε και απέδωσε σε «γλωσσικό ατόπημα» τις δηλώσεις της για την τρομοκρατία.

Μυρσίνη Λοΐζου: Έχει καταδικαστεί επειδή εισέπραττε παρανόμως τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!

Ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη ότι έχει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία έχει προκληθεί σάλος, λόγω των φιλο-τρομοκρατικών της απόψεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας και της Κατερίνας Γαλανού, η υποψήφια ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κατηγορείται ότι ελάμβανε επί χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της, Μάρως, η οποία είχε πεθάνει το 2007, ενώ παράλληλα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη για χρέη προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθησιν.

Ο «Φιλελεύθερος», εφημερίδα με αντιπολιτευτική ατζέντα, επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες» που έχουν περιέλθει εις γνώση του και σύμφωνα με τις οποίες η κυρία Λοΐζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομη είσπραξη της σύνταξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυρία Λοΐζου έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες: στις 14 Μαΐου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της, για χρέη προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

Στις 25 του περασμένου Ιανουαρίου, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Η εφημερίδα ανέφερε ότι επανειλημμένως επιχείρησε να επικοινωνήσει με την κυρία Λοΐζου και συνεργάτες της αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Πρέπει να αποσυρθεί (η Μυρσίνη Λοΐζου) από το πολιτικό σκηνικό, διότι τα πρότυπα που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κακό στο πολιτικό σύστημα» σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στον ΣΚΑΪ. «Κάθε πολιτικός που εκτίθεται πρέπει να είναι καθαρός.

Αν ισχύουν αυτά πρέπει να αποσυρθεί» είπε από την πλευρά του, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος θέλει να είναι και αυτός υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποσύρει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο, όχι μόνο για τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς» παρατήρησε ο Δημήτρης Τσιόδρας, πρώην εκπρόσωπος του Ποταμιού και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ τώρα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share