Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βουλή: Πέρασε με 148 "ναι" η "τροπολογία Κουντουρά"!

Δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία!

20 Μαρτίου 2019 16:06
Βουλή: Πέρασε με 148

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές 2019 και η "τροπολογία Κουντουρά".

Χωρίς να διεξαχθεί τελικά ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία πέρασε με 148 "ναι", 105 όχι και 4 "παρών". Συνολικά 257 βουλευτές ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου "προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας - Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ".

,

Δείτε εδώ το ψηφοδέλτιο για το δήμο Αθηναίων του Κώστα Μπακογιάννη!

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η "φωτογραφική" διάταξη που καταργεί το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή, ή τροπολογία Κουντουρά, όπως την έχει χαρακτηρίσει η αντιπολίτευση, αφού από αυτήν θα επωφεληθεί η υπουργός Τουρισμού και ο Σπύρος Δανέλλης, αφού δεν θα αναγκαστούν να παραιτηθούν για να είναι στην ευρωλίστα.

Η διάταξη πήγε στη Βουλή από την κυβέρνηση, αφού αν οι δύο βουλευτές (Έλενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης) εγκατέλειπαν την έδρα τους για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

Παραιτείται από βουλευτής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παραιτήθηκε από βουλευτής, καθώς δεν επιθυμεί να κάνει χρήση της διάταξης που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και η οποία αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και υποψηφίου στις ευρωεκλογές!

Μέχρι τώρα απαγορευόταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έπρεπε να παραιτηθούν από τη θέση του βουλευτή.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη διάταξη ως φωτογραφική υποστηρίζοντας ότι αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δανέλλη και Κουντουρά, διότι πιθανή παραίτησή τους από τη θέση του βουλευτή θα σήμαινε και την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας και θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή αμέσως μόλις προκηρυχθούν επισήμως οι ευρωεκλογές, ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου και ο σεισμολόγος Τσελέντης ανάμεσα στους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2019!

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του Athensmagazine.gr δείτε εδώ!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share