Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο μεγατόνων με τον Παύλο Πολάκη! - Πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από χρεοκοπημένη τράπεζα!

Μία αποκάλυψη φωτιά!

16 Φεβρουαρίου 2019 20:30
Σκάνδαλο μεγατόνων με τον Παύλο Πολάκη! - Πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από χρεοκοπημένη τράπεζα!

Σοβαρά ερωτήματα και αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο Παύλος Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ, από τη χρεοκοπημένη Attica Bank.

Μία αποκάλυψη, που θέτει ζητήματα ηθικής, για το πώς κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης παίρνει τόσο εύκολα και τόσο μεγάλα ποσά, από μια κρατική, χρεοκοπημένη τράπεζα, και μάλιστα σε καιρό κρίσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατάφερε να πάρει σπαστό προσωπικό δάνειο, 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank. Και αυτό μάλιστα βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ.

Το δάνειο, δε, ελήφθη με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Πόσω μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share