Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον Ερντογάν! (videos)

Στην Άγκυρα έφθασε στις 15:30

5 Φεβρουαρίου 2019 16:07
Στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον Ερντογάν! (videos)

Στην Άγκυρα έφθασε στις 15:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργο Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού είναι και η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τους υπουργούς του θα κατευθυνθούν στο περίφημο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν, όπου θα έχουν διμερείς συζητήσεις. Στις 18:50 αναμένονται κοινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για την Αγκυρα σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία επικήρυξε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα, με 700.000 ευρώ τον καθένα!

Ο διεθνής Τύπος σχολιάζει ότι Ερντογάν-Τσίπρας θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τα ελληνοτουρκικά, με κάποια ΜΜΕ να αναφέρουν ότι, όμως, όλο αυτό θα είναι μια προσποίηση διαλόγου και ότι αυτό που θα μείνει θα είναι οι φωτό με τα χαμόγελα. Τούρκος πολιτικός αναλυτής ανέφερε στη Φωνή της Αμερικής ότι ο «ο Τσίπρας θα προτείνει στην Τουρκία ένα μορατόριουμ στις αμοιβαίες επιδρομές στο Αιγαίο -στη θάλασσα ή στον αέρα. Θα προταθεί ένα μορατόριουμ 6-12 μιλίων σ’ αυτές τις διαρκείς κόντρες και αερομαχίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή 05/02: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα το πρώτο έπαθλο φαγητού;

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία

Σήμερα, στην Αγκυρα:

  • 16:00 Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.
  • 16:45 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.
  • 18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
  • 19:30 Δείπνο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αύριο, στην Κωνσταντινούπολη:

  • 09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.
  • 11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.
  • 18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share