Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέρενς Κουίκ: Έχει κάνει 70 ταξίδια ως υπουργός! - Από τις 790 μέρες θητείας, περίπου 200 οι μέρες απουσίας του στο εξωτερικό!

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος στον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών!

31 Ιανουαρίου 2019 13:20
Τέρενς Κουίκ: Έχει κάνει 70 ταξίδια ως υπουργός! - Από τις 790 μέρες θητείας, περίπου 200 οι μέρες απουσίας του στο εξωτερικό!

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος στον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών, ήτοι τον Αλέξη Τσίπρα, όπου υποστηρίζει ότι ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών στους 26 μήνες θητείας του έχει πραγματοποιήσει 70 ταξίδια στο εξωτερικό, όσα δεν έχουν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοί του σε 20 χρόνια!

Όπως παρατηρεί ο κ. Κατσαφάδος πολλά από τα ταξίδια του κ. Κουίκ θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν τηλεφωνικά από έναν πρέσβη ή πρόξενο της Ελλάδας.

Στην ερώτησή του ο κ. Κατσαφάδος υποστηρίζει ότι τα ταξίδια του κ. Κουίκ κοστίζουν στον ελληνικό λαό και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

Ο αριθμός 70 ταξιδιών σε 26 μήνες θητείας είναι προκλητικά μεγάλος και για δεδομένα της εποχής.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον 1-2 άτομα που τον συνοδεύουν,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στον Alpha: Το βέτο του Κοντομηνά στο κανάλι!

β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας, και

γ) έξοδα για ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140- 150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό, τότε διαπιστώνουμε το κόστος της περιπλάνησης του κ. Κουίκ ανά την υφήλιο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα μωρό για τον... Γιώργο Τράγκα: Η αποκάλυψη που θα συζητηθεί!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6:

«Μόνο αν ανατρέξετε στον λογαριασμό του κυρίου Κουίκ στο Twitter και στο Facebook, θα δείτε για ένα πλήθος ταξιδιών τα οποία έχουν γίνει μέσα σε ένα πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα… Είναι μεγάλο το νούμερο, κανένας προκάτοχός του δεν το έχει κάνει όλο αυτό…».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share