Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το συγκινητικό αντίο του Αλέξη Τσίπρα στη Μαρίτσα Μαυροπούλου!

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός;

17 Ιανουαρίου 2019 15:13
Το συγκινητικό αντίο του Αλέξη Τσίπρα στη Μαρίτσα Μαυροπούλου!

Τη Μαρίτσα Μαυροπούλου, μία από τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου που έγιναν σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο αποχαιρέτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η Μαρίτσα Μαυροπούλου, η μία από τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα που έφταναν στο νησί, έφυγε από κοντά μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. «Η γιαγιά Μαρίτσα θα αποτελεί πάντοτε σύμβολο αλληλεγγύης και αγάπης. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Η Μαρίτσα Μαυροπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, το όνομά της όμως έγινε γνωστό τον Οκτώβριο του 2015, με τη φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη, από τη Μυτιλήνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Ελλάδα-Τουρκία: Ο Τούρκος παίκτης που ερωτεύτηκε την Ελληνίδα αντίπαλό του! Πως είναι σήμερα, 13 χρόνια μετά;

Στην εικόνα φαίνονταν οι τρεις ηλικιωμένες γυναίκες να φροντίζουν ένα μικρό προσφυγόπουλο. Η Μαρίτσα είχε δώσει τη δική της περιγραφή για τη σκηνή λέγοντας: «Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share