Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Opinion Poll: Έως και 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ! - «Σφαγή» για την 3η θέση!

Νέα δημοσκόπηση – έρευνα στο πλαίσιο του Βαρόμετρου της Opinion Poll!

16 Ιανουαρίου 2019 11:00
Opinion Poll: Έως και 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ! - «Σφαγή» για την 3η θέση!

Νέα δημοσκόπηση – έρευνα στο πλαίσιο του Βαρόμετρου της Opinion Poll πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 10-14/1/2019, που αποτυπώνει ένα κλίμα ισχυρού δικομματισμού πλέον όσο οδεύουμε προς τις εκλογές. Τα αποτελέσματά της δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ κατά 1% σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (χωρίς λευκά , άκυρα , αποχή) ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 15% ( 31,5% έναντι 16,5% ), ήτοι η ΝΔ αυξάνει τις δυνάμεις της κατά 1,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στον ελληνικό στρατό: Η πτώση από την κουκέτα στον ύπνο του έφερε το τέλος! Έτσι πέθανε ο 21χρονος στρατιώτης

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: -ΝΔ 31,5% -ΣΥΡΙΖΑ 16,5% -Χρυσή Αυγή 4,3% -ΚΚΕ 4,1% -Κίνημα Αλλαγής 3,8% Και από εκεί και πέρα ακολουθούν Ελληνική Λύση με 2,2%, Ένωση Κεντρώων με 1,5% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%

Όσον αφορά στα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, αυτά έχουν ως εξής: -ΝΔ 27,7% -ΣΥΡΙΖΑ 14,6% -Χρυσή Αυγή 3,8% -ΚΚΕ 3,6% -Κίνημα Αλλαγής 3,4%

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 11 μονάδες, αν και πρώτη επιλογή σ΄αυτό το ερώτημα είναι ο Κανένας, ενώ η παράσταση νίκης εμφανίζεται καταλυτική με το 59,6% να εμφανίζεται να θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ , έναντι ενός 17,2% που θεωρεί ότι τελικά θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στον Βόλο: ''Έσβησε'' στον δρόμο για το νοσοκομείο!

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα για τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, μπορεί να πει κανείς πως διαμορφώνεται ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο πιέζονται ασφυκτικά τα τρία μικρά κόμματα που φαίνεται ότι πλην των βασικών μονομάχων θα μπουν στην Βουλή (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Κ.Κ.Ε, ΚΙΝΑΛ).

Και τα τρία κόμματα εμφανίζουν αρκετά χαμηλότερες δημοσκοπικές επιδόσεις σε σχέση με αυτές του Σεπτεμβρίου με το ΚΙΝΑΛ να παρουσιαζει τις μεγαλύτερες. Ταυτόχρονα, πτώση παρουσιάζει και η Ένωση Κεντρώων, την στιγμή που ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ βρίσκονται σε οριακό σημείο δημοσκοπικής εξαφάνισης.

Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Εν ολίγοις, αναπτύσσεται ένας ισχυρός διπολισμός με την Ν.Δ να αυξάνει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να σημειώνεται μια πολιτική κινητικότητα που ευνοεί την μικρή ή μεγάλη ενίσχυση εξωκοινοβουλευτικών σήμερα σχημάτων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share