Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνεχίζεται η «μάχη» για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση! - Σήμερα η ψηφοφορία!

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές!

16 Ιανουαρίου 2019 08:41
Συνεχίζεται η «μάχη» για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση! - Σήμερα η ψηφοφορία!

Στις 10 το πρωί συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η δεύτερη πράξη της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έπειτα από το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και έπειτα θα ακολουθήσει ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές, μετά και το οριστικό «ναι» του Σπύρου Δανέλλη στο Ποτάμι, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ του κόμματος.

Συγκρούσεις στη Βουλή σε πολλαπλά επίπεδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη τραγωδία στη Νίκαια: Νεκρός βρέθηκε αγνοούμενος!

Η χθεσινή συζήτηση είναι ενδεικτική του συγκρουσιακού κλίματος που θα επικρατήσει και στη σημερινή διαδικασία, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να είναι έτοιμοι να διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μια σειρά από ζητήματα, που δεν εξαντλούνται στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Το βλέμμα στραμμένο στη Συμφωνία των Πρεσπών

Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα να θεωρείται δεδομένη, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει από την Πέμπτη κιόλας τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων της με «φόντο» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εξάλλου, από την άλλη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Ολομέλεια, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος την Τετάρτη της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως ακόμα και να εισαχθεί στις επιτροπές αυτή την εβδομάδα η Ολομέλεια δεν θα ασχοληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στη Ρόδο: «Δέχθηκα κι εγώ επίθεση στο σπίτι που δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη»!

Ο Νικος Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι 151 για την κύρωση της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, ενώ σε ερώτηση αν απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία για να κυρωθεί είπε χαρακτηριστικά πως «γνωρίζετε ότι δεν πρέπει, αλλά πρέπει».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share