Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Είμαι ευγνώμων προς τον Τσίπρα"! Τι είπε η Μέρκελ στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό!

Τι ανέφερε για το Σκοπιανό

10 Ιανουαρίου 2019 21:02

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ στο μέγαρο Μαξίμου η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών.

Σε δηλώσεις τους ο Ελληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκαν στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία αποτέλεσε, ως φαίνεται ένα από τα κύρια σημεία συζήτησής τους.

Η Μέρκελ αποθεώνει τη συμφωνία των Πρεσπών

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκαν τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός όσο και η Ανγκελα Μέρκελ.

«Μιλήσαμε για τα Βαλκάνια, για τη σημασία που έχει η σταθερότητα στην περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία και αποτελεί ένα μοντέλο λύσεων για παρόμοιες διενέξεις μεταξύ χωρών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο για μια «ιστορική εκκρεμότητα» η οποία με την συμφωνια αυτή και την την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας «για όλους εμάς δημιουργείται σαφήνεια και ανοίγει ο δρόμος για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αλλά αυτή η συμφωνία είναι καλή και για την Ελλάδα» όπως είπε.

Μέρκελ: Θα πω τις απόψεις μου για τις Πρέσπες στον Μητσοτάκη αλλά δεν θα αλλάξω την γνώμη του

Σε ερώτηση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αλλαγή οικονομικής πολιτικής αν έρθει στην κυβέρνηση για για το πώς θα τον μεταπείσει για την ορθότητα της συμφωνίας των Πρεσπών η Ανγκελα Μέρκελ απάντησε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Οι λαμπεροί σταρ άσχημα χωρίζουν με το πιο άγριο διαζύγιο που γινόταν!

«Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης. Εγώ θα ήθελα απλώς να προπαγανδίσω το τέλος της υπόθεσης του ονοματολογικού. Θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη χωρίς να υπερτιμώ τον ρόλο μου. Πιστεύω ότι αυτή η λύση θα είναι προς όφελος και της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδος. Είμαι βαθιά πεπεισμένη γι’ αυτό. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω» είπε.

Τσίπρας: Τι άλλαξε από το Go Back κυρία Μέρκελ μέχρι σήμερα

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από την ΕΡΤ τι άλλαξε και τώρα υποδέχτηκε την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ενώ την προηγούμενη επίσκεψη της στην Αθήνα, ήταν με τους διαδηλωτές.

«Οταν είσαι πρωθυπουργός είσαι υποχρεωμένος να εκπροσωπείς όλους τους πολίτες της χώρας, είσαι υποχρεωμένος εκτός από το να διεκδικείς το δίκιο, να βρεις και τον δρόμο τον ρεαλιστικό ώστε η συνισταμένη να είναι επωφελής για όλους κι αυτή είναι μια δύσκολη συνθήκη» απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ως προς το προσφυγικό ο κ. Τσίπρας είπε πως «από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι μάχης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ» επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί χωρίς την αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό "αλά καρτ".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ και Σάκη Αρναούτογλου: Έρχονται ξανά χιονοπτώσεις! Αναλυτικές προβλέψεις μέχρι την Τρίτη!

Η άφιξη Μέρκελ

Περίπου στις 18:00 η Ανγκελα Μέρκελ έφτασε την Ηρώδου του Αττικού.

Στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ.

Με ένα θερμό φιλί και χαμόγελα, έδειξε ότι το «go back madame Merkel» ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος λίγο πριν τις 17:30. Την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών και ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ. Η Καγκελάριος κατέβηκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι, και έπειτα από τις απαραίτητες χειραψίες, επιβιβάστηκε στο όχημα που την περίμενε, προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share