Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου και... διάλυση της κυβέρνησης!

Κρίσιμο ραντεβού που θα κρίνει πολλά

8 Ιανουαρίου 2019 16:36
Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου και... διάλυση της κυβέρνησης!

Το αν θα είναι βελούδινο ή πολεμικό το «διαζύγιο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κρίνουν οι επόμενες ώρες και η τετ α τετ συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, η οποία, πάντως, μέχρι τώρα είναι στον «αέρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείουν από το Μέγαρο Μαξίμου το ραντεβού να γίνει αργά απόψε ή αύριο το πρωί, με στόχο οι δύο εταίροι να συναντηθούν πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, στην οποία αναμένονται αποφάσεις για την αποχώρηση ή μη του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει κλείσει τίποτα ακόμα, ενώ, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, αλλά μόνο σε επίπεδο επιτελείων. Δεν αποκλείεται, βεβαίως, το ραντεβού να γίνει διακριτικά, μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας και φυσικά μακριά από τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων, κάτι που ενδεχομένως να μην επιδιώκει ο Πάνος Καμμένος- σε αντίθεση με το Μέγαρο Μαξίμου. Μία συνάντηση σε δημόσια θέα ίσως αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να στείλει τα μηνύματά του, μετά την κουβέντα που θα έχει με τον πρωθυπουργό. Θυμίζουμε πως η τελευταία συνάντηση των δύο ανδρών είχε οδηγήσει σε συμφωνία «ανακωχής» μέχρι το Μάρτιο, μήνας όπου είχε οριστεί ορόσημο για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Η κυβέρνηση φαίνεται να φέρνει νωρίτερα, ακόμα και τέλη Ιανουαρίου την Συμφωνία των Πρεσπών προκαλώντας εκνευρισμό στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος από το Σαββατοκύριακο κρατάει μία άκρως επιθετική στάση.

Ενδεικτικό του «πολεμικού» κλίματος οι εκατέρωθεν διαρροές γύρω από την θρυλούμενη συνάντηση. Συνεργάτες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας διέψευδαν τα περί επικείμενης συνάντησης με τον πρωθυπουργό πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ την Τετάρτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία, γιατί οι πρωτοβουλίες Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ για συζήτηση από κοντά». Τόνιζαν, μάλιστα, ότι ο κ. Καμμένος έχει αρνηθεί τις προηγούμενες ημέρες ένα εκ του σύνεγγυς ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Δεν ξέρω πού βρίσκεται» έλεγε χαρακτηριστικά πηγή προσκείμενη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμα χειρότερη η κακοκαιρία από την Τετάρτη: Τι μας περιμένει; Που θα χτυπήσει το νέο κύμα;

Κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν με νόημα, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, χθες, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται εκτός Αθηνών μέχρι και την Τρίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι όποιες εξελίξεις θα ακολουθήσουν από την Τετάρτη και έπειτα. Για το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Όλα είναι ανοιχτά. Έχει τις διαδικασίες του την Τετάρτη (σ.σ ο Πάνος Καμμένος), θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις».

Στο πλαίσιο των «ζυμώσεων» των τελευταίων ωρών είναι και το γεγονός ότι αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του «Open» και την Έλλη Στάη. Η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού, για το 2019, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για την Τετάρτη, 9 του μηνός.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share