Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Η απάντηση της ΕΡΤ στο εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας!

Μέσω ανακοίνωσης

18 Σεπτεμβρίου 2018 17:16
Η απάντηση της ΕΡΤ στο εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας!

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας απαντά στο εμπάργκο κατά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που ανακοίνωσε την Τρίτη η ΝΔ, εξέδωσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ΕΡΤ.

Μετά την απόφαση της Πειραιώς να μη δίνουν το παρών σε οποιαδήποτε εκπομπή της ΕΡΤ, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, η ΕΡΤ τονίζει τα εξής:

«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση “μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνατος σοκ: Σοκαρισμένος ο Μιχάλης Ζαμπίδης!

Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share